Politiker: I Sønderborg sparer vi ikke på inklusionen

16. april 2015 Uddannelse

IMG_4149Dengang Sønderborg Kommune fik at vide, at bør skal ud af specialskolerne og ind i de såkaldt almindelige klasser, gav byrådspolitikerne hinanden håndslag på, at den lokale inklusion ikke skulle køre som en spareøvelse. De 24, 2 millioner kroner, der er sparet på specialskolerne, de er fulgt med børnene ud på folkeskolerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lorenzen får samlet sig en del notater på debatmødet.

Erik Lorenzen får samlet sig en del notater på debatmødet.

“Derudover har vi bevilget tæt på et par millioner kroner, så lærerne kan få de nødvendige kurser og her betaler skolerne også selv en del”, siger Erik Lorenzen fra Fælleslisten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regeringen er kommet med en målsætning om, at 96 procent af eleverne fra hver årgang, skal gå i de almindelige klasser i folkeskolerne.

“Vi har ikke sat tal på i Sønderborg Kommune. Vi vil gerne inkludere de elever, der har gavn af det. Og så er det uden betydning om det bliver til 94 procent eller til 97 procent”, siger Erik Lorenzen, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

“Jeg ved, der er lang vej endnu med inklusionen. Politikere, lærere og forvaltning skal gøre det bedre. Og der skal flere hænder til ude opå skolerne og det er vigtigt, hvem de hænder sidder på”, siger Erikm Lorenzen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...