Politikere orienteret om Jobcenters it-problemer

14. maj 2015 Uddannelse

Staten har sendt nye computerprogrammer ud til Jobcentrene og ligesom andre steder, hvor der skal indkøres ny it, så volder det problemer. Og når det lige er i Jobcentrene, så rammer det mange mennesker. Både ansatte og de borgere, der forventer, at der er styr på tingene hos det offentlige.jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

Onsdag blev Arbejdsmarkedsudvalget orienteret om de problemer, som opleves i Jobcenter i Sønderborg.

Udfordringerne med it-understøtningen har haft betydning for både borgerne og sagsbehandlernes arbejde.

I forhold til borgerne har it-udfordringerne givet problemer med overholdelsen af rettidigheden på indkaldelserne, og har i nogle tilfælde betydet, at borgerne er indkaldt for sent til opfølgningssamtalerne.

Sagsbehandlerne

For sagsbehandlerne betyder udfordringerne, at det både hidtil og fremadrettet er svært at danne sig et overblik over hvilke borgere, der er i aktivitet uden at skulle ind i hver enkelt sag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Manuel sagsgennemgang er omkostningstung i computerforhold til forbrug af medarbejdernes tid. Desuden er der forsat et efterslæb i forhold til registrering af aktiviteter fra året begyndelse.

Den fejl der gjorde sig gældende årets første to uger er fortsat ikke rettet fuldt ud, hvorfor der fortsat er aktiviteter, som ikke har kunnet registreres. Sagsbehandlerne har dermed haft en del dobbeltarbejde som følge af de mange tekniske fejl.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det øgede forbrug af medarbejdertid har økonomisk betydning. Et forsigtigt skøn af merforbruget vil omregnet i kroner blive omkring 750.000.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...