Politikere undres over Varmestuen igen mangler penge

18. februar 2021 Samfund

Formanden for Sundhedsudvalget, Helge Larsen, undres over, at Kirkens Korshær i går, onsdag, bad borgere og virksomheder om at støtte Varmestuen med et kontant beløb i en tid, hvor landsledelsen i Kirkens Korshær skærer ned, fordi der mangler indtjeninger fra Korshærens mange genbrugsbutikker, som er Corona-lukket.

“På et møde har Kirkens Korshær tidligere fortalt mig, at genbrugsbutikkerne i Sønderborg er blandt dem, der sender flest penge til hovedsædet og det synes jeg, skal komme Varmestuen i Sønderborg til gavn”, siger Helge Larsen til SønderborgNYT. Han synes, det er trist, at Varmestuen, som er guld for socialt udsatte, igen er i spil og håber, at ledelsen i Kirkens Korshær ikke lukker den.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange mennesker handler gerne med frivillige sociale foreninger, hvis indtjeningen kommer til at gavne lokalt. Hvis det viser sig, at de mange penge fra Kirkens Korshærs butikker i Sønderborg bliver liggende i hovedsædet og der lukkes for Varmestuen, så kan det ramme lysten til fortsat at handle i foreningens genbrugsbutikker.

Kommunen for nylig støttet med et ekstra beløb netop for, at Varmestuen kan holdes åben.

“Jeg synes, det er problematisk, at der opstår akutte problemer lokalt på grund af ledelsens beslutninger og prioriteter”, siger Didde Lauritzen, næstformand i Sundhedsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke mange dage siden, at alt i Varmestuen var fryd og gammen – hvilket formanden for Korshærrådet, Jørgen Jørgensen, skrev i et læserindlæg på SønderborgNYT.

“Når Kirkens Korshær igen melder ud, at enten kommer der penge eller også lukker de Varmestuen, så bliver brugerne igen sat på usikker grund og det er synd. Derfor må vi have en dialog om, hvad der skal ske med Varmestuen fremover”, siger Didde Lauritzen, der via Sundhedsudvalget har været med til at sende penge til Kirkens Korshær to gange i Corona-tiden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Du glemmer kulden når du hører varme brasilianske rytmer

8. februar 2023 Kultur

Der er koldt derude, men frygt ikke for Sønderborg Jazzclub inviterer til jazz med varme brasilianske rytmer spillet af Alexander Kraglund Quarteto. Alexander Kraglund anses for at være en af de bedste violinister indenfor brasiliansk musiktradition, og han har i de seneste år også udmærket sig både som mundharpespiller og sanger. Med en ufornægtelig autencitet […]

Læs mere...