Politikerne har godkendt planen for de ældste elevers skolegang

12. marts 2021 Uddannelse

Som en del af gradvis genåbning af samfundet er der varslet genåbning af skoler og fritidsordninger fra mandag. Genåbningen omfatter elever i skolernes 9. og 10. årgang og 5. – 8. årgang.

Der er i den forbindelse lavet en plan, som beskriver de tiltag, der er foretaget for at skolerne kan åbne gradvis, kontrolleret, samt skabe tryghed for børn, personale og forældre.

Eleverne i 5. – 8. årgang kan møde til udendørs undervisning én gang om ugen. De fire øvrige dage skal eleverne modtage undervisning hjemme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Halvdelen af eleverne i 9. og 10. årgang må fysisk møde i skole, hver anden uge og hver anden uge modtage undervisning hjemme.

Det har Børne- og Uddannelsesudvalget fredag eftermiddag nikket godkendende til.

Hyppige test

Forudsætningen for genåbningen er, at elever over 12 år og ansatte løbende bliver testet for Corona.

Det kommunale test-setup dækker grundskoleområdet, herunder privat- og friskoler. Der tilbydes kviktest efter centralt udmeldte retningslinjer fra nationalt hold.

En elev, der er fyldt 15 år, kan selv give informeret samtykke til test. Forældremyndighedens indehaver skal dog informeres herom og skal inddrages i den mindreåriges beslutning, såfremt eleven er under 18 år. Det anses for at være tilstrækkeligt, at forældrene, via kommunikation fra skolen og uddannelsesinstitutionen, er blevet bekendt med, at tests foretages i skoletiden samt har modtaget fyldestgørende information herom.

For elever under 15 år skal der indhentes samtykke fra forældremyndighedens indehaver, når en elev testes i skoletiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...