Politikerne har godkendt planen for stormflodsbeskyttelse af Sønderborg Havn

Planen for stormflodssikring er klar. Arkivfoto: Ole Kæhler
Planen for stormflodssikring er klar. Arkivfoto: Ole Kæhler
17. juni 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Natur, Klima og Miljøudvalget har godkendt de overordnede beskyttelsesmetoder og linjeføring for stormflodsbeskyttelse af begge sider af Sønderborg Havn og de præsenteres for borgerne i området ved to informationsmøder.

Hvis der er tilstrækkelig interesse blandt beboere og lodsejere for at arbejde videre med projektet, udarbejder Sønderborg Kommune et konkret projektforslag samt udkast til en bidragsfordeling. Hvis der ikke er interesse for at arbejde videre med projektet, stilles det i bero.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Stormfloden i oktober sidste år viste os, at fremtidens vejr kan få store konsekvenser for borgere og vores byer. Derfor er det vigtigt arbejde, vi har sat i gang. Det er også vigtigt, at der er opbakning til projektet af borgerne i området, da de også skal bidrage økonomisk til projektet. Hvis der er opbakning til projektet, vil der blandt andet blive lavet et forslag til en bidragsfordeling”, siger udvalgsformand Asger Romme Andersen i en pressemeddelelse.

Der er i forbindelse med planerne i Sønderborg allerede blevet holdt stormflodscafé, informationsmøde og anden dialog med borgerne i området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den overordnede linjeføring for stormflodsbeskyttelsen skal gå fra MultiKulturhuset til og med Sønderbro ved Rytterstatuen. På den anden side af vandet går stormflodsbeskyttelsen fra Alsion til og med To-øren ved Sundgade. Udvalget har også godkendt, at sikringen skal bestå af højvandsmure og diger. På Sundgade-siden kombineres muren med hævet terræn, som indgår i Sundgade-projektet. Stormflodsbeskyttelsen skal beskytte op til kote +2,5 meter og kan forhøjes til kote +3 meter.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sikringen skal laves med respekt for det fine café-miljø, vi har på Sønder Havnegade i dag og den skal være med til at skabe merværdi for området. Havnefronten langs Alssund har stor betydning for Sønderborgs identitet og tiltrækker hvert år mange besøgende og turister. Så det bliver helt centralt i det videre arbejde, at der skabes en arkitektonisk flot løsning”, siger næstformand Daniel Staugaard.

Hør om de overordnede kystbeskyttelsesmetoder, der arbejdes videre med, og placeringen på to online-borgermøder: Sundgade-siden: Torsdag den 27. juni kl. 16-17 – Sønder Havnegade-siden: Torsdag den 27. juni kl. 17.30-18.30.

Artiklen fortsætter under annoncen

Link til borgermøderne kan findes på sonderborg.dk

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...