Praktikanter inspirerer og udfordrer Danfoss

24. maj 2019 Uddannelse

Pernille Schultz og Danfoss skal repræsentere Erhvervsakademi SydVest, EASV, når alle landets erhvervsakademier kårer Danmarks bedste praktikophold på Børsen den 28. maj i år.

Gode praktikophold er afgørende for, at de studerende på EASV får det optimale ud af deres uddannelse, og erhvervsakademiet markedsfører sig da også med at være tættere på erhvervslivet.

Men det er ikke kun akademiet og de studerende, der nyder godt af praktikopholdene.

Det gør virksomheder som Danfoss i høj grad også, fortæller Jesper Løv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han er chef for afdelingen Group Storytelling & Leadership Communication i Danfoss, hvor Pernille Schultz var i praktik under uddannelsen til markedsføringsøkonom.

“Stærke teams er kendetegnet ved forskellighed. Praktikanter er med til at give vores teams nye perspektiver, og de bringer ny viden med sig, som kan være med til at inspirere resten af teamet. Samtidig er det også med til at skabe en pipeline af talenter, som vi får skabt en god relation til, og derfor finder mange praktikanter et job i Danfoss efter endt uddannelse,” fortæller Jesper Løv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pernille Schultz bidrog i høj grad til teamet, og til Danfoss, under sin praktik, hvor hun havde ansvaret for to store kommunikationsprojekter. Det ene skal ud at leve blandt Danfoss-medarbejdere i hele verden.

“Pernille Schultzhar været en stærk drivkraft i udviklingen og eksekveringen af et kommunikationskoncept, der skal få Danfoss’ værdisæt ind under huden på samtlige 27.000 medarbejdere på tværs af landegrænser, kulturer og jobtitler. Konceptet bliver i løbet af foråret udrullet globalt i Danfoss-koncernen. Det er jeg ret imponeret af og derfor synes jeg, at hun har bidraget med en del mere, end jeg normalt ville forvente af en praktikant,” siger Jesper Løv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han understreger, at afdelingen i Danfoss også fremover kommer til at bruge praktikanter.

Både for at sikre dynamik og for at spotte nye talenter til virksomheden:

“De er en vigtig del af at skabe et miljø, hvor vi i kraft af vores forskellighed kan inspirere og udfordre hinanden til at levere de bedste resultater,” siger han.

Jesper Løv mener, at et succesfuldt praktikforløb i høj grad er et fælles ansvar. Det kræver motiverede praktikanter og en velforberedt virksomhed:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Langt de fleste praktikanter er godt rustet og går til opgaverne med stor motivation. For mig at se handler det primært om, at vi som praktiksted er klar til at modtage praktikanten og ved, hvad vi vil have vedkommende til at arbejde med. Hvis det er på plads, giver det også praktikanten de bedste forudsætninger for både at bidrage og at lære noget.”

Pernille Schultz indstillede Danfoss til Årets EASV-praktik, blev nomineret og vandt den lokale finale. Nu skal hun så konkurrere med de andre lokale vindere fra landets øvrige erhvervsakademier.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk