Privatskolen Als fejrer byggegrund-overtagelse med ringridere og korte taler

31. januar 2020 Uddannelse

Fredag eftermiddag fejrede Privatskolen Als overtagelsen af den tidligere JF-grund, som ligger overfor skolen på Vølundsgade. Fejringen foregik med ringriderpølser fra Det Sønderjyske Køkken og så blev der også holdt taler.

“I dag overtager vi – efter et år med forhandlinger –  officielt grunden og nu skal der fuld gang i byggeriet”, siger privatskolens bestyrelsesformand, Sven Jensen.

Privatskolen Als mangler plads til det stigende antal elever – og udover klasselokaler bliver der også bygget idrætsfaciliteter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen var inviteret med til fejringen af overtagelsen og han sagde:

“Har I virkelig været et helt år om at købe et stykke jord, så vil jeg da sige, at i kommunen arbejder vi ikke så langsomt”.

Udbygningen af Privatskolen Als sker samtidig med, der skal skabes en ny bydel på resten af den store grund, ligger tilbage efter JF-bygningerne blev jævnet med jorden.

“Den bydel bliver skolen en del af og jeg glæder mig over, der skal bygges nyt op. Den tomme grund minder os jo om et erhvervseventyr, der pludselig sluttede”, siger Erik Lauritzen og henvender sig derefter til privatskolens elever:

“Og I kan glæde Jer til byggeriet begynder, for der kommer uden tvivl mange milepæle undervejs – og det skal sikkert fejres, så I kan glæde Jer til alle de gange, hvor I skal have ringriderpølser”, siger borgmesteren.

Skoleleder Morten Asmussen erkendte blankt, at han er udfordret frem til det næste skridt i projektet.

“Jeg skal finde ud af, hvor jeg køber en spade, som kan bruges af fire mand på samme tid”, siger skolelederen.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk