Privatskolen Als lagde lokaler til camp for superdygtige grundskoleelever

3. november 2019 Uddannelse

TalentCampDK er en skoleforening, der arbejder med at tilbyde faglige udfordringer til de dygtigste elever i grundskole i matematik, dansk og engelsk fra 7. – 9. klassetrin – og her i weekenden var Privatskolen Als ramme om undervisningscamp for 8. klasseelever fra hele landet.

“Der er 40 privatskoler med i foreningen og nu er folkeskolerne også begyndt at melde sig ind”, siger Anders Friis, som er sekretariatsleder hos TalentCampDK og med til at sikre, at de enkelte camps fungerer. Lærerne kommer fra landets universiter, hvor de enten er studerende eller undervisere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De børn, der kommer på camp, kommer for virkeligtat lære og her er det ok at ville udfordres mest muligt”, siger Anders Friis til SønderborgNYT.

Frivilligt at være med

TalentCampDK er for de grundskoleelever, der kan virkeligt meget og på den måde rager op i hverdagen hjemme på skolerne. Ligesom der skal være nogle tilbud til elever, der har svært ved at følge med, så skal der også være noget for de allerdygtigste, så de bliver udfordret.

“Jeg er valgt ud af min skole hjemme i Horsens og kunne så sige ja eller nej til at være med”, siger Daisy Aemee til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På talentcamp får vi seks-syv timers undervisning om dagen og hygger os med spil og andre ting resten af tiden. Og så overnatter vi”, siger Carl August Hassel, der har taget turen fra Skodsborg til Privatskolen Als.

Det store overskrift er engelsk

På weekendens camp er faget engelsk, der skal styrkes. Og det kan blandt andet være ved at tage fat i grammatikken, lære om kultur i engelsktalende lande eller bruge energien på amerikanske præsidenter og meget mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og vi lærer de andre elever at kende og er sammen med nogen, som vi har noget tilfælles med”, siger Daisy Aemee.

“Vi er alle 8. klasseelever og på bølgelængde”, siger Carl August Hassel, der som Daisy Aemee.

“Vi snakker om engelsk kultur, sprogets kultur, grammatikken og det at tale engelsk – og selvfølgelig om, hvordan vi udvikler vores eget engelsk”, siger Ivan Toft Rasmussen, som bor i Sønderborg.

“Vi vil gerne udfordres og blive bedre til sproget”, siger Laura Adham Raun fra Horsens.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det bliver vi her på campen, hvor vi er sammen med andre, der også er rigtigt dygtige – og vi er så heldige, at lærerne varierer undervisningen meget”, siger hun. Ligesom de andre camp-deltagere er hun klar til næste camp, som kommer i januar.

Vigtigt at være dygtig

“Det er rigtigt godt at blive udfordret og faget interesserer os”, siger Ivan Toft Rasmussen.

“Og det er vigtigt at være dygtig”, tilføjer Laura Adham Raun.

Tre camps om året

Artiklen fortsætter under annoncen

“Fra Privatskolen Als har vi ti elever, som er med i TalentCampDK, men ingen af dem er med på den, der er her i huset denne weekend”, siger privatskoleleder Morten Asmussen til SønderborgNYT.

Privatskolen har tre elever fra 7. klasse, fem fra 9. klasse og to fra 8. klasse, som ‘rager op’ og er dygtige nok til, at de har gavn af TalentCampDKs udfordringer.

“På camps møder de andre elever, der også er super dygtige og er altså sammen med nogen, der er som dem selv, nemlig optaget af faget”, siger privatskolelederen.

Det er en del af privatskole Als’ dna, at de udfordrer de elever, der er på skolen.

“Vi siger jo, at her skal du ha’ lov at udvikle dine talenter”, siger skolelederen.

Og der er et synligt bevis til de elever, der er på TalentCampDK.

“Når eleverne kommer hjem fra en camp, så har de en t-shirt, hvor der står TalentCamp.DK på og den kan de gå rundt med nogle dage og sige, at de var med”, siger Morten Asmussen.

“Det giver respekt blandt de andre børn her på skolen og det er jo dejligt, fordi vi skal huske, at de superdygtige er helt almindelige børn, som bare har lidt ekstra”, siger han.

Læs mere om TalentCampDK HER på LINKET

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Samfund, Sønderborg

Vand på Sønder og Nørre Havnegade

5. december 2021 Samfund

Søndag aften kom vandet op på Sønder Havnegade og ved Nørre Havnegade – ud for Promenadens ishus – steg vandet udenfor afspærringen, mens der var tørt indenfor den. Ved Rytterstatuen var der også vand på gaden. Vandstanden toppede omkring klokken 20, hvor DMI havde varslet at vandstanden ville være op til en meter over daglig […]

Læs mere...