ProjectZero og SDU afprøver ny innovationsmodel når fremtidens klimaløsninger skal findes i weekenden

7. november 2019 Uddannelse

Der har været rift om de 50 pladser til ’Sonderborg Smart ZEROHACK’, som afholdes i denne weekend på Alsion, hvor studerende fra EASV og SDU skal hacke fremtidens klimaløsninger.

Det er ProjectZero og SDU står bag ’Sonderborg Smart ZEROHACK’ hvor virksomhederne kommer med fem konkrete problemstillinger og efter en kort introduktion, har de studerende 48 timer til at komme med konkrete bud på løsninger som kan forbedre virksomhedernes økonomi, kunderelationer, løser et teknisk problem og samtidig mindske CO2-udledningen i Sønderborg

‘Sonderborg Smart ZEROHACK’ er en ny måde at drive innovation på, hvor løsningerne ofte er baseret på behandling af store datamængder.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Events som hackathons er vigtige for at de studerende fra både SDU, EASV og andre uddannelser kommer i nærkontakt med virkelige udfordringer fra samfundet. En hackathon som denne lader de studerende prøve deres evner af i samarbejde med både professionelle og med studerende fra andre studieretninger og for SDU er det særlig vigtigt at ruste vores studerende til en tværfaglig fremtid. Vi ved at det er i mødet mellem forskellige fagligheder at innovationen opstår. Og innovation er afgørende, både for udviklingen af et smartere Sønderborg, for nye værdiskabende virksomheder og for en mere bæredygtig fremtid”, fortæller Innovationskonsulent Frederik Gottlieb fra SDU.

Søndag findes den bedste idé af en jury som består af formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nygaard og direktørerne Erik Wolff fra Sønderborg Varme, Hans Erik Kristoffersen fra Sønderborg Forsyning, Allan Kaczmarek fra SwipBox og Peter Rathje fra ProjectZero.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk