ProjectZero og SDU afprøver ny innovationsmodel når fremtidens klimaløsninger skal findes i weekenden

7. november 2019 Uddannelse Skrevet af: Michael Kjær

Der har været rift om de 50 pladser til ’Sonderborg Smart ZEROHACK’, som afholdes i denne weekend på Alsion, hvor studerende fra EASV og SDU skal hacke fremtidens klimaløsninger.

Det er ProjectZero og SDU står bag ’Sonderborg Smart ZEROHACK’ hvor virksomhederne kommer med fem konkrete problemstillinger og efter en kort introduktion, har de studerende 48 timer til at komme med konkrete bud på løsninger som kan forbedre virksomhedernes økonomi, kunderelationer, løser et teknisk problem og samtidig mindske CO2-udledningen i Sønderborg

Artiklen fortsætter under annoncen

‘Sonderborg Smart ZEROHACK’ er en ny måde at drive innovation på, hvor løsningerne ofte er baseret på behandling af store datamængder.

”Events som hackathons er vigtige for at de studerende fra både SDU, EASV og andre uddannelser kommer i nærkontakt med virkelige udfordringer fra samfundet. En hackathon som denne lader de studerende prøve deres evner af i samarbejde med både professionelle og med studerende fra andre studieretninger og for SDU er det særlig vigtigt at ruste vores studerende til en tværfaglig fremtid. Vi ved at det er i mødet mellem forskellige fagligheder at innovationen opstår. Og innovation er afgørende, både for udviklingen af et smartere Sønderborg, for nye værdiskabende virksomheder og for en mere bæredygtig fremtid”, fortæller Innovationskonsulent Frederik Gottlieb fra SDU.

Artiklen fortsætter under annoncen

Søndag findes den bedste idé af en jury som består af formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nygaard og direktørerne Erik Wolff fra Sønderborg Varme, Hans Erik Kristoffersen fra Sønderborg Forsyning, Allan Kaczmarek fra SwipBox og Peter Rathje fra ProjectZero.

21. maj 2024 Sport, Sønderborg

Gymnasie-fodbold: De blå piger vandt stort over de røde

21. maj 2024 Sport

I dag, tirsdag, er det sidste skoledag for alle de gymnasieelever og HF-elever, som skal til afsluttende eksamen inden længe – og Det Blå Gymnasium fejrede dagen med fodboldkampe mod Statsskolen. Den første kamp, der blev spillet, det var pigerne og her vandt ‘de blå’ en overbevisende sejr på hele 7-0 over ‘de røde’. “Det […]

Læs mere...