Projektet Den Smarte Fabrik skal sikre danske industriarbejdspladser

25. april 2018 Uddannelse

Igennem de seneste årtier er meget produktion flyttet til udlandet og på Mads Clausen Instituttet i Alsion leder man efter løsninger til enten at trække arbejdspladser tilbage til Danmark eller bevare produktionen herhjemme.

“Vi diskuterer meget, hvilke teknologier, der skal til for at bevare arbejdspladserne. Vi kigger også på, hvordan fremtidens arbejdspladser vil være. Hvad betyder det for medarbejderne, at man har de her teknologier, som betyder helt andre måder at arbejde på”, fortæller Arne Bilberg, lektor på, SDU Sønderborg, til TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Under overskriften “Den smarte fabrik” forskes der i at gøre industriproduktionen mere effektiv og smart. Både for de store virksomheder som Danfoss, Lego og Linak og de små og mellemstore virksomheder i området.

“Vi vil gerne have virksomheder ind i vores miljø, hvor vi kan udfordre dem i vores smart-lærende laboratorium. Vi kan bygge simuleringsmodeller, Augmented Reality, og vise dem nye muligheder med digitaliserings- og automationsløsninger. Vi kan trække dem ind i laboratoriet, hvor vi kan bygge deres fabrik op og diskutere med dem undervejs, hvordan man gør. For vi ved noget om, hvordan man gør det. Men vi ved ikke alt, så det er sammen med virksomhederne, at vi får lavet nogle rigtigt gode løsninger”, siger Arne Bilberg, der også har fokus på andet end teknik.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi lægger meget vægt på samspillet mellem mennesker og teknologi”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...