Punktum i Nicolines retssag torsdag

18. juni 2013 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Torsdag afsiger Vestre Landret dom i sagen mod Nicoline, der håber på en frikendelse for at have båret narkotika fra en bil i en carport og ind i huset for mere end et år siden.

– Der er slet ingen tvivl om, at Nicolines ni år ældre kæreste truede hende til at gå ud og hente stofferne, siger Nicolines advokat, der mener, at de reelle trusler gør, man kan sige, at den dengang 16-årige popstjerne handlede i nødværge. Hendes daværende kæreste havde truet med at slå både hende og hendes familie ihjel – og han var kendt for at have et heftigt temperament, hvilket bekræftes af hans lillebror, der selv var bange for ham ind imellem.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Byretten fik Nicoline en betinget dom – og det er også en betinget dom, som anklageren i landsretten satser på.

Ikke alene på bænken

Nicoline er ikke alene om at sidde på anklagebænken i Vestre Landsret. Hendes daværende kæreste sidder der også sammen med sin lillebror – og så er der endnu en ung mand, der er dømt for at have hjulpet den ældste af brødrene med hans narkoforretning en gang imellem.

– Anklageren bygger det meste af sagen på rapporter fra politiafhøringer og det går ikke, siger en af forsvarerne. Anholdte kommer tit til at sige det, som politiet gerne vil høre, når der hænger en trussel om varetægtsfængsling over hovedet på dem, mener forsvarsadvokaterne. Derfor skal politirapporter altid støttes af noget andet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er også stor uenighed om mængden af stoffer, som de to brødre skulle have håndteret. Og der er uenighed om, om de i det hele taget arbejdede sammen.

– Den yngste af brødrene har indrømmet, han sælger hash og det knap så kendte stof Ice, siger hans forsvarer. Men selvom han en gang imellem har kørt i bil med sin storebror, så betyder det ikke, de har fælles forretning. Vidneudsagnene peger heller ikke i den retning.

I sagen er der et anklagepunkt om to kilo narkotika, men den mængde er et skøn, som Nicoline kom med, da hun så en pakke ligge på et bord i en lejlighed i Flensborg. Pakken kom – uden Nicolines viden – med hendes kæreste og hende selv hjem til Als. Og det var den pakke, hun skulle hente i bilen efter de var kommet hjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere dømte sikrer sagen

– Vi har hørt vidner fortælle, at de har købt stoffer af den ældste bror og vi har hørt, de har købt hash af den yngste, siger forsvarerne. Politiet har brugt deres forklaringer fra byretten, hvor de blev dømt for at have stoffer på sig. De dømtes udtalelser i byretten afslørede, at de to brødre havde gang i hash- og narkotikahandel.

– Små fisk har det med at fortælle politiet alt – også navne, når de bliver anholdt. Det gør de for at undgå at blive varetægtsfængslet, forklarer en advokat i pausen. Men forklaringer og navne i politiet papirer skal man ikke tage helt alvorligt, mener han.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er noget helt andet, når de udtaler sig i retten under deres egne sager. I retten kan dommere og domsmænd se deres kropssprog og de har en advokat ved deres side, siger forsvareren.

Dårligt politi-arbejde

– Og i den her sag har politiet ikke gjort deres arbejde ret godt. De har brugt telefonoplysninger dér, hvor det gavner deres syn på sagen – og undladt dem, når oplysningerne peger i andre retninger end dem, som politiet ønskede, siger forsvareren til Vestre Landsret.

Den nat, hvor Nicoline skulle have været frihedsberøvet af sin tidligere kæreste, der sendte de sms til hinanden og indholdet af teksterne viste, at Nicoline opholdt sig hjemme. Sendemasternes oplysninger kan placere begge telefoner geografisk.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men den ulejlighed har politiet og anklagemyndigheden ikke gjort sig og Byretten fulgte bare anklagemyndighedens ønsker, siger advokaten.

Torsdag viser dommen, om Retten i Sønderborg dømte rigtigt. Hvis dommene stadfæstes, så gjorde den.

18. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

SDU-studerende er klar til at hjælpe grænseregionens SMV’er

18. juni 2024 Erhverv

Med sit fokus på digitalisering, automatisering og bæredygtighed har Interreg-projektet ARTEMIS faciliteret frugtbare samarbejder mellem studerende og lokale virksomheder, hvilket har bidraget til nye ideer og bæredygtige løsninger. “Vores tilgang til at lave det perfekte match mellem talentfulde studerende og ambitiøse virksomheder har skabt en række innovative løsninger, der ikke kun fremmer bæredygtighed, men også […]

Læs mere...