Rådhusets ur har kørt glimrende siden 1865

21. april 2017 GALLERIER Skrevet af: Ole Kæhler

Hver fredag vandrer Bjarne Vejsnæs fra Jacob Nielsen & Søn i Jernbanegade til loftsetagen i Rådhuset, hvor han får glimrende motion ved at trække rådhusets ur op.

Bjarne Vejsnæs får motion på loftet i Rådhuset.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er et gammelt, mekanisk ur fra 1865 og der er tre lodder, som går hele otte meter ned i bygningen. Dem skal jeg trække op en gang om ugen”, siger Bjarne Vejsnæs til SønderborgNYT.

“Det ene lod holder urets visere kørende. Det andet sørger for timeslagene og det tredje for kvarter-slagene”, siger Bjarne Vejsnæs, mens han drejer på håndsvinget og hæver et af loddene.

Når urets store viser rammer tre-tallet, bliver der slået et slag på klokken og det markerer timens første kvarter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når klokken er hel, så kommer der fire kvarter-slag og efter dem kommer timeslagene. Så når folk hører ni klokkeslag klokken fem, så er det helt korrekt”, siger Bjarne Vejsnæs.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

 

18. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Med samarbejde og partnerskaber bliver vi 77.000 sønderborgere i 2030

18. juni 2024 Erhverv

Der var fuldt hus i Sergenten, da GOTO Sønderborg mandag holdt en konference om, hvordan Sønderborg Kommune skal nå målet om 77.000 sønderborgere i 2030. Et ambitiøst mål, og derfor fik de deltagende virksomheder, uddannelsessteder og byrådspolitikere en grundig gennemgang af, hvordan befolkningsudviklingen skal vendes i årene frem. At nå 77.000 sønderborgere er ambitiøst, og […]

Læs mere...