Rådhusets ur har kørt glimrende siden 1865

21. april 2017 GALLERIER

Hver fredag vandrer Bjarne Vejsnæs fra Jacob Nielsen & Søn i Jernbanegade til loftsetagen i Rådhuset, hvor han får glimrende motion ved at trække rådhusets ur op.

Bjarne Vejsnæs får motion på loftet i Rådhuset.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er et gammelt, mekanisk ur fra 1865 og der er tre lodder, som går hele otte meter ned i bygningen. Dem skal jeg trække op en gang om ugen”, siger Bjarne Vejsnæs til SønderborgNYT.

“Det ene lod holder urets visere kørende. Det andet sørger for timeslagene og det tredje for kvarter-slagene”, siger Bjarne Vejsnæs, mens han drejer på håndsvinget og hæver et af loddene.

Når urets store viser rammer tre-tallet, bliver der slået et slag på klokken og det markerer timens første kvarter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når klokken er hel, så kommer der fire kvarter-slag og efter dem kommer timeslagene. Så når folk hører ni klokkeslag klokken fem, så er det helt korrekt”, siger Bjarne Vejsnæs.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...