Radio Als har fået nye ejere og flytter til Sønderborg

13. september Erhverv

Den 1. september fik Radio Als formelt nye ejere efter, at det ikke lykkedes radiostationen at få fornyet sendetilladelsen, så den selv kunne sende videre efter nytår. Fremover er det Radioselskabet Danmark ApS som skal sende lokalradio til Als og Sundeved. Radioselskabet Danmark står bag flere lokale radioer, blandt andre den succesfulde Radio Diablo, som sender til Sydfyn fra Svendborg.

”Da Radio Als SMBA, der har drevet Radio Als hidtil, ikke genvandt sin sendetilladelse i det store udbud under Kulturministeriet, stod det klart, at der skulle ske noget nyt. Derfor indledte vi en konstruktiv dialog og et godt samarbejde med bestyrelsen for Radio Als, som har ført til, at vi allerede nu overtager aktiviteterne og dermed er fremtiden sikret for radioen”, siger direktør og radiochef Martin Larsen til SønderborgNYT og tilføjer, at lytterne ikke vil mærke den store forskel lige nu, fordi Radio Als foreløbig fortsætter som hidtil.

Flemming Nissen fortsætter med at underholder og informerer lytterne på Radio Als.

”Vores fokus retter sig nu mod fortsat at sikre en god og populær lokal radio til Sønderborg områdets lyttere og vi er glade for, at Radio Als’ populære og velkendte vært Flemming Nissen fortsat vil underholde og informere lytterne fra en midlertidig adresse, fordi radiostudiet og lokalerne i Nordborg er fraflyttet. Vi leder lige nu efter de fremtidige fysiske rammer for Radio Als og det bliver i Sønderborg. Både for at styrke relationen til annoncører og som led i radiostationens gode samarbejde med Sønderborg Kommune”, siger Martin Larsen til SønderborgNYT. Han er også er gået i gang med at se på mulige, lokale samarbejdspartnere.

”Radio Als skal fortsat være Sønderborgområdets lokale radio og derfor skal vi være lokale med lokale stemmer, lokale indslag, lokale nyheder og lokale annoncører. Er vi ikke det, så har vi ingen eksistensberettigelse og derfor kigger vi lige nu på samarbejdspartnere, der kan hjælpe os med det og vi er allerede i konstruktive dialoger med et par mulige”, siger Martin Larsen til SønderborgNYT.

Jytte Aaen, formand for Radio Als SMBA, der indtil nu har haft sendetilladelsen, er glad for, at det er lykkedes at skabe en god ramme for Radio Als’ fremtid:

”Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at sendetilladelsen ville blive givet til en større radioudbyder, men sådan blev det desværre”, siger Jytte Aaen til SønderborgNYT og fortsætter:

”Det måtte vi forholde os til, og vi valgte at se positivt på det og indgik derfor i en forhandling med Radioselskabet Danmark, om at overtage radiodriften hurtigst muligt og samarbejdet er gået godt og uden gnidninger. Vi kan nu lukke Radio Als SMBA med overskud, således at vi kan udbetale et beløb til alle andelshavere”, siger Jytte Aaen.

I forbindelse med at Radio Als har fået nye ejere, har den hidtidige stationschef for Radio Als, Lisbeth Schiønning, ikke ønsket at fortsætte samarbejdet.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk

Læs også...