Regeringen og Dansk Folkeparti har lavet Sundhedsaftale

26. marts 2019 Politik

Vi skal have hurtigere og bedre akuthjælp, bedre behandling tæt på borgerne, styrkede patientrettigheder og mere ensartede tilbud over hele landet.

Der prioriteres 9 milliarder kroner som ekstra løft til sundhedsområdet, heraf 8,5 milliarder kroner i en ny Nærhedsfond til at understøtte udviklingen af det nære sundhedsvæsen.

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået aftale om en sundhedsreform, der skal sikre, at danskerne i fremtiden trygt kan forvente et stærkt, nært og ensartet sundhedsvæsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sundhedsreformen betyder en række konkrete forbedringer for patienterne. Der bliver placeret 20 nye akutte beredskaber – ambulancer, akutlægebiler eller akutbiler – i de områder af landet, hvor der er særligt behov for at forbedre responstiderne. Samtidig investerer staten gennem Nærhedsfonden 4 milliarder kroner i nye, moderne sundhedshuse og psykiatrihuse, der over hele landet skal samle relevante undersøgelser og behandlinger ét sted.

Med aftalen skabes et nationalt sundhedsvæsen, der gør op med regionale forskelligheder, og hvor regeringen og Folketinget sætter den overordnede retning, mens den konkrete sammenhæng og udvikling sikres lokalt. Regionsrådene nedlægges, og fem sundhedsforvaltninger overtager driften af sygehusene. Et nyt Sundhedsvæsen Danmark, placeret i Aarhus, skal sikre, at patienterne oplever flere fælles løsninger og god behandling i hele landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der etableres 21 sundhedsfællesskaber og afsættes 4,5 milliarder i Nærhedsfonden, som skal være løftestangen for udviklingen af det nære sundhedsvæsen i kommuner og almen praksis.

Politikerne siger

Finansminister Kristian Jensen siger:

”I Danmark skal vi have det bedste sundhedsvæsen. Der skal være råd til de meget specialiserede behandlinger, så vi kan tilbyde det ypperligste her i landet. Samtidig skal der også være en tryg og god pleje i hjemmet eller tæt på hjemmet. Det er kernen i den aftale, som vi nu har forhandlet på plads. I fremtidens sundhedsvæsen bliver flere beslutninger derfor taget i fællesskab af kommunerne, sygehusene og de praktiserende læger.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, siger:

“Med sundhedsreformen skaber vi grundlaget for et sundhedsvæsen, der vil sikre mere nærhed og større tryghed for danskerne. Vi tager fat om nogle af de helt store udfordringer, der hidtil har været i sundhedsvæsenet. For eksempel i forhold til at få flere behandlingstilbud tæt på borgerne, bedre responstider, når uheldet er ude og en løsning på de store forskelle, der hidtil har været på sundhedsområdet regionerne imellem. Vi uddanner også flere læger og sygeplejersker, så vi i fremtiden har et godt og stærkt sundhedsvæsen, der kan supplere vores i forvejen dygtige personale. Og pengene er der! Den stramme udlændingepolitik, vi fører, hvor færre udlændinge er kommet til Danmark, har gjort, at vi kan frigive flere penge til sundhedsvæsenet. Det er den helt rigtige prioritering til gavn for Danmarks fremtid. “

Artiklen fortsætter under annoncen

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:

”Sundhedsreformen er et markant løft af den nære sundhed og trygheden i hele landet. Aftalen giver et mere lige sundhedsvæsen, hvor høj kvalitet, moderne sundhedshuse, flere akutbiler og flere medarbejdere skal sikre god og hurtig hjælp, uanset hvor du bor. Patienter over hele landet vil opleve markante forbedringer – uanset om det er den travle småbørnsmor, den gangbesværede diabetespatient eller den unge med psykiske udfordringer. De vil opleve, at hjælpen kommer tættere på. Hvis det værste sker, at man kommer ud for en ulykke eller rammes af akut sygdom er minutter afgørende. Derfor styrkes akutberedskabet med 20 ekstra akutberedskaber. Der bliver kortere mellem de blå blink, og det skaber tryghed.”

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. marts 2023 112, Gråsten

Politiet efterforsker mulig voldtægt i Gråsten

21. marts 2023 112

Politiet modtog lørdag aften en anmeldelse om en mulig voldtægt begået i Gråsten og de har i den forbindelse været på stedet og iværksat en efterforskning for at undersøge, om der er foregået et strafbart forhold. Det skriver politiet i en mail til SønderborgNYT. Politiet har endnu ikke afsluttet efterforskningen og har derfor på nuværende […]

Læs mere...