Region Sønderjylland-Schleswig lemper krav for transportstøtte til udflugter over grænsen

18. juni 2021 Kultur

Corona-restriktioner spænder ben for mange fysiske møder og derfor har Region Sønderjylland-Schleswig midlertidigt lempet sine krav for, hvordan skoleklasser kan modtage transportstøtte for grænseoverskridende udflugter.

Når mennesker mødes, nedbrydes fordomme, og relationer skabes. Det er vigtigt – ikke mindst i det dansk-tyske grænseland.

Det skriver Regions Sønderjylland-Schleswig i en pressemeddelelse.

Derfor støtter Region Sønderjylland-Schleswig økonomisk, når skoler, dagsinstitutioner, foreninger og andre institutioner, der arbejder med børn og unge, besøger hinanden på tværs af grænsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har betydet mange spændende og lærerige kulturmøder for børn og unge i vores grænseland, Men så kom corona og gjorde det svært at mødes hen over grænsen. Og netop fysiske møder er en af de tungest vejende kriterier for at kunne opnå støtte. Derfor har Kulturudvalget for Region Sønderjylland-Schleswig besluttet midlertidigt at lempe kravene for, hvornår man kan modtage transportstøtte

”Vi har i kulturudvalget besluttet, at det i en periode skal være muligt at besøge kulturinstitutioner i nabolandet, uden det kræver projektpartnere fra den anden side af grænsen, som ellers er en betingelse. Der ydes også støtte til digitale møder. Det kunne eksempelvis være, hvis der er behov for et honorar til en ekstern workshopleder”, siger Jesper Kock, som er medlem af Kulturudvalget for Region Sønderjylland-Schleswig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lempelserne gælder foreløbigt frem til november.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...