Region Syddanmark langer ud efter Rigsrevisionen

25. februar 2015 REGIONALT

Rigsrevisionens kritik af danske sygehuses kontrol med forskningsmidler, er som forventet. Region Syddanmark har dog svært ved at genkende det billede af regionens forvaltning og kontrol af forskningskronerne, som rigsrevisionens rapport tegner.

I Rigsrevisionens rapport bliver de fem danske regioner over én kam kritiseret for administrationen af

Forskere har brugt forrskningsmidler på middage og rejser.

Forskere har brugt forskningsmidler på middage og rejser.

Artiklen fortsætter under annoncen

forskningsmidler. Rigsrevisionen kritiserer, at hospitalernes interne kontrol  – ”ikke har sikret, at retningslinierne bliver fulgt, og at der er dokumentation for, at forskningsmidlerne bliver anvendt til formålet”.

I Region Syddanmark har Rigsrevisionen været igennem 474 bilag knyttet til i alt 45 forskningsprojekter på Odense Universitetshospital og Sygehus Lillebælt i perioden 2009 til 2013.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

På TV News sagde Rigsrevisionen, at regionerne efter pressens afsløring af snyd bestilte deres egen undersøgelse, der kaldtes “Mere sjusk end fusk” og det kalder Rigsrevisionen et bestillingsarbejde, der skal dæmpe ansvaret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rigsrevisionen siger, at der ikke er en eneste region, der har reageret på snyderiet ved for eksempelvis at bede overlægerne betale pengene tilbage.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...