Region Syddanmark udbetalte for høj løn til sygehusdirektør

7. oktober 2015 REGIONALT

Over en årrække har en af de absolutte topfolk inden for sygehusvæsenet uretmæssigt fået udbetalt mindst 1,36 millioner kroner af Region Syddanmark.

Det fremgår af et fortroligt notat fra revisionsfirmaet Deloitte, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Sagen drejer sig om Henrik Villadsen, der i dag er direktør på sygehusene i Roskilde og Køge – og som skal stå i spidsen for Køges kommende supersygehus.region1

Artiklen fortsætter under annoncen

I sit nuværende job er han, ifølge Dagens Medicin, Danmarks bedst betalte sygehusdirektør med en løn på niveau med statsministerens.

Tidligere har hjertelægen Henrik Villadsen bl.a. været lægefaglig direktør i Sygehus Sønderjylland.

Af det fortrolige Deloitte-notat fra september 2013 fremgår det, at Henrik Villadsen systematisk har fået den uberettigede overbetaling i millionklassen for aftenarbejde på netop Sygehus Sønderjylland. En indtægt, han vel at mærke har modtaget ved siden af direktørlønnen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fik over en million for meget i løn

 

I notatet bliver det beskrevet, hvordan Henrik Villadsen i en periode fra januar 2007 til april 2011 har fået honorering for kardiologiske undersøgelser – altså hjerteundersøgelser – om aftenen på Sygehus Sønderjylland.

Henrik Villadsen har i den forbindelse systematisk indberettet en for høj honorering for arbejdet, når han leverede sin afregning.penge

Artiklen fortsætter under annoncen

Det konkluderer Deloitte efter at have gennemgået, hvilke patienter Henrik Villadsen har undersøgt i den pågældende periode.

“Det er vores opfattelse, at Henrik Villadsen ikke har handlet i overenstemmelse med, hvad der kan forventes af medarbejdere i betroede stillinger og har fået udbetalt i alt 2.973.000, heraf er 1.362. 000 kr. ikke i overenstemmelse med det foreliggende aftalegrundlag”, lyder det bl.a. fra Deloitte.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. september 2021 Nordborg, Frivillige

Billetterne til Oktoberfest i Nordborg er til salg

20. september 2021 Nordborg

Mange tusinde danskere drager hvert år til Bayern for at deltage i verdens uden sammenligning største folkefest: Oktoberfesten i München. Derfor er der stor efterspørgsel på selvsamme oplevelser i Danmark, og ikke mindst i Nordborg. Det er lykkedes Nordborg Ringriderforening at lave en aftale med Vollstedt Group, som leverer et komplet Oktoberfest koncept i Nordals […]

Læs mere...