Region Syddanmark: Vigtigt at flere unge lærer tysk

21. juni 2016 REGIONALT

Vi risikerer at miste forbindelsen til vores største eksportmarked, hvis ikke flere unge lærer at tale tysk. Sådan lyder det fra Region Syddanmark, der vil have flere unge til at vælge sproget.

De sydjyske elever på ungdomsuddannelserne er stadig de bedste til tysk i landet, men flere og flere vælger sproget fra til fordel for verdenssprog som engelsk og spansk.

Det skal der laves om på, ellers er der meget at miste, siger formanden for Udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark, Bo Libergren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Tyskland er vores vigtigste eksportmarked, og hvis man skal begå sig på det marked, er det en god idé at kunne tale sproget”, siger han til DR Syd.

“Det er ikke så ligetil at komme med en klar løsning. Men det handler om at gøre det interessant og relevant for unge mennesker at lære det tyske sprog”, siger Bo Libergren.

Region Syddanmarks Udvalg for Regional Udvikling vil drøfte mulighederne i efteråret.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...