Region Syddanmark: Vigtigt at flere unge lærer tysk

21. juni 2016 REGIONALT

Vi risikerer at miste forbindelsen til vores største eksportmarked, hvis ikke flere unge lærer at tale tysk. Sådan lyder det fra Region Syddanmark, der vil have flere unge til at vælge sproget.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

De sydjyske elever på ungdomsuddannelserne er stadig de bedste til tysk i landet, men flere og flere vælger sproget fra til fordel for verdenssprog som engelsk og spansk.

Det skal der laves om på, ellers er der meget at miste, siger formanden for Udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark, Bo Libergren.

“Tyskland er vores vigtigste eksportmarked, og hvis man skal begå sig på det marked, er det en god idé at kunne tale sproget”, siger han til DR Syd.

“Det er ikke så ligetil at komme med en klar løsning.

Men det handler om at gøre det interessant og relevant for unge mennesker at lære det tyske sprog”, siger Bo Libergren.

Region Syddanmarks Udvalg for Regional Udvikling vil drøfte mulighederne i efteråret..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Samfund, Sønderborg

Corona-udgifterne i første kvartal er på 11 millioner

22. april 2021 Samfund

Corona-situationen koster rigtigt mange penge og i Sønderborg Kommune betyder det, der er en stor ekstra-regning, som skal betales og det er der ingen tvivl om, fortæller borgmester Erik Lauritzen dagen efter Økonomiudvalget har holdt møde. Spørgsmålet er, hvor stor den bliver og det ikke er til at vide, fordi det afhænger af Corona-pandemiens udvikling, […]

Læs mere...