Regionen vil sikre bredt uddannelsesudbud 

1. maj 2015 REGIONALT

Da regionsrådspolitikerne mandag 27. april diskuterede initiativet Smart Uddannelsesindsats, var det på baggrund af en meget konkret udfordring: Uddannelsesniveauet er simpelthen lavere i Syddanmark end gennemsnittet på landsplan.skole

Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgelser viser, at der er stor sammenhæng mellem unges afstand til uddannelsesstedet og sandsynligheden for, at de gennemfører uddannelsen. Derfor er det nødvendigt, at der sikres et bredt udbud af uddannelser i hele regionen, så syddanskere har samme mulighed for at få et eksamensbevis som danskere i andre regioner. Det mener regionsrådsformand Carl Holst:

“Vi ser desværre ofte, at de unge har relativt langt til særligt de tekniske erhvervsuddannelser. Det betyder at der er længere transporttid for de unge og dermed større risiko for, at de enten ikke starter på en erhvervsuddannelse, eller at de ikke gennemfører deres uddannelse”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er især centraliseringen af erhvervsuddannelserne, der vækker bekymring, da Syddanmark i fremtiden kommer til at mangle erhvervsuddannede. Derfor mener Carl Holst, at man bør kigge på erhvervsskolernes forpligtelser, herunder om de har tilstrækkeligt økonomisk incitament til at etablere decentrale udbud i stedet for at samle aktiviteterne i de større byer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juli 2021 Kultur, Sønderborg

Vores Sønderborg sørger for musik i byen

24. juli 2021 Kultur

Lørdag formiddag klokken 11 begyndte Down Town Dynt at spille i Apotekerhaven og en stor del af deres fanskare var på plads, så de kunne få det hele med. “Ja, vi starter en time tidligere end annonceret og det skyldes, at jeg skal videre til et andet job”, sagde Brian O’Driscoll, som sammen med sin […]

Læs mere...