Regionerne har opsagt aftaler med lægerne

3. maj 2013 Politik

Danske Regioner har som ventet opsagt aftalen med PLO – De Praktiserende Lægers Organisation.

Allerede torsdag sagde chefforhandler og næstformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk, at regionerne hurtigt vil opsige aftalen for almen praksis med lægerne.

Beslutningen er taget i regionernes Lønnings- og Takstnævn, der består af repræsentanter fra Kommunernes Landsforening, regionerne, Sundhedsministeriet og Finansministeriet.

Lukket på grund af vrede. Sådan kan beskeden på en lukket dør til den praktiserende læge være, når konflikten mellem Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) nu spidser til, skriver JyllandsPosten.

Artiklen fortsætter under annoncen

De praktiserende læger er klar til at låse døren for de syge, hvis de – som forventet – bliver mødt med et lovforslag fra regeringen, som minder om regionernes udspil.

– Hvis lovforslaget ligger bare i nærheden af det, som regionerne har lagt foran os, så vil patienterne komme til at opleve en låst dør til deres lægepraksis, siger Henrik Dibbern, formand for de praktiserende læger.

Han understreger, at det er alle landets 2100 lægehuse, som vil holde lukket samtidig. Og der er ikke bare tale om en enkelt eller to lukkedage. Det vil derimod kunne mærkes ude i de små familier, siger han til Jyllands-Posten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge DR Nyheder er regeringen på allerede klar til at annoncere et lovindgreb fredag, umiddelbart efter regionerne opsiger aftalen med lægerne. Altså er der udsigt til overarbejde på Christiansborg endnu en gang.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...