Regionerne har opsagt aftaler med lægerne

3. maj 2013 Politik

Danske Regioner har som ventet opsagt aftalen med PLO – De Praktiserende Lægers Organisation.

Allerede torsdag sagde chefforhandler og næstformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk, at regionerne hurtigt vil opsige aftalen for almen praksis med lægerne.

Beslutningen er taget i regionernes Lønnings- og Takstnævn, der består af repræsentanter fra Kommunernes Landsforening, regionerne, Sundhedsministeriet og Finansministeriet.

Lukket på grund af vrede. Sådan kan beskeden på en lukket dør til den praktiserende læge være, når konflikten mellem Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) nu spidser til, skriver JyllandsPosten.

Artiklen fortsætter under annoncen

De praktiserende læger er klar til at låse døren for de syge, hvis de – som forventet – bliver mødt med et lovforslag fra regeringen, som minder om regionernes udspil.

– Hvis lovforslaget ligger bare i nærheden af det, som regionerne har lagt foran os, så vil patienterne komme til at opleve en låst dør til deres lægepraksis, siger Henrik Dibbern, formand for de praktiserende læger.

Han understreger, at det er alle landets 2100 lægehuse, som vil holde lukket samtidig. Og der er ikke bare tale om en enkelt eller to lukkedage. Det vil derimod kunne mærkes ude i de små familier, siger han til Jyllands-Posten.

Ifølge DR Nyheder er regeringen på allerede klar til at annoncere et lovindgreb fredag, umiddelbart efter regionerne opsiger aftalen med lægerne. Altså er der udsigt til overarbejde på Christiansborg endnu en gang.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Sådan er Corona-reglerne for Sønderborg Sommer Revy

13. maj 2021 Kultur

Sønderborg Sommer Revy har modtaget myndighedernes restriktioner og de siger, at gæster gerne må sidde sammen i grupper med under en meters afstand, såfremt gruppen i forvejen har tæt kontakt med hinanden eller normalt ses på tilsvarende vis. En gruppe kan bestå af fra to og op til 60 personer. ”Vi er derfor i gang […]

Læs mere...