Regionerne har opsagt aftaler med lægerne

3. maj 2013 Politik

Danske Regioner har som ventet opsagt aftalen med PLO – De Praktiserende Lægers Organisation.

Allerede torsdag sagde chefforhandler og næstformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk, at regionerne hurtigt vil opsige aftalen for almen praksis med lægerne.

Beslutningen er taget i regionernes Lønnings- og Takstnævn, der består af repræsentanter fra Kommunernes Landsforening, regionerne, Sundhedsministeriet og Finansministeriet.

Lukket på grund af vrede. Sådan kan beskeden på en lukket dør til den praktiserende læge være, når konflikten mellem Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) nu spidser til, skriver JyllandsPosten.

Artiklen fortsætter under annoncen

De praktiserende læger er klar til at låse døren for de syge, hvis de – som forventet – bliver mødt med et lovforslag fra regeringen, som minder om regionernes udspil.

– Hvis lovforslaget ligger bare i nærheden af det, som regionerne har lagt foran os, så vil patienterne komme til at opleve en låst dør til deres lægepraksis, siger Henrik Dibbern, formand for de praktiserende læger.

Han understreger, at det er alle landets 2100 lægehuse, som vil holde lukket samtidig. Og der er ikke bare tale om en enkelt eller to lukkedage. Det vil derimod kunne mærkes ude i de små familier, siger han til Jyllands-Posten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge DR Nyheder er regeringen på allerede klar til at annoncere et lovindgreb fredag, umiddelbart efter regionerne opsiger aftalen med lægerne. Altså er der udsigt til overarbejde på Christiansborg endnu en gang.

Skrevet af: Ole [email protected]
8. december 2023 Politik, Sønderborg

Ingen ved hvordan det politiske landskab ser ud når Stephan Kleinschmidt er ude

8. december 2023 Politik

SønderborgNYT har spurgt borgmester Erik Lauritzen og Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, hvordan de tror, at det vil ændre det politiske landskab, når Slesvigsk Parti ikke længere skal have Stephan Kleinschmidts navn på stemmesedlerne. Ved et seneste valg fik Stephan Kleinschmidt 2038 personlige stemmer – Kirsten Bachmann 139 personlige stemmer og Christel Leiendecker 136 […]

Læs mere...