Regionsrådsmedlemmer: – Vi skal lytte til medarbejdernes ekspertice

23. oktober 2017 KV2017

Regionsrådsmedlemmerne Jørn Lehmann & Poul Andersen, Socialdemokratiet, skriver:

Med regeringens beslutning om at afskaffe 2 procent-effektiviseringen på sygehusene, åbnes der op for helt nye styringsmodeler, som for alvor kan baseres på den viden og ekspertise, der ligger gemt i medarbejderstaben.

I den private sektor har man for længst fravalgt ”grønthøstermodellen”, som er den model, der kommer nærmest på 2 procent-kravet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I steder har man satset målrettet på at udnytte medarbejdernes viden og erfaring fra de daglige arbejdsrutiner til at effektivisere produktionen.

Danfoss er absolut et positivt eksempel herpå.

Ved at vise medarbejderne tillid og lytte til dem, har man skabt et ejerskab til fornyelse og effektivisering flere steder i produktionen.

En model og viden, man udmærket kan overføre til Region Syddanmarks mange arbejdspladser, ikke mindst på regionens sygehuse.

Selv om sygehusområdet generelt tilføres flere midler i 2018, forudses det allerede nu, at det ikke er tilstrækkeligt til at dække udgiftsvæksten, bl.a. på sygehusmedicin. En anden udfordring er det generelle arbejdsmiljø, som nu er presset langt ud over det forsvarlige.

Det er derfor vigtigt, at den nyvalgte Regionsråd sætter fuld fokus på medarbejderinddragelse for at udnytte medarbejdernes viden og ekspertise til at skabe et bedre arbejdsmiljø og mere effektive arbejdsgange. Det kræver, at vi politisk og ledelsesmæssigt viser medarbejderne tillid, at vi lytter til dem og at vi værdsætter deres input. At fortsætte det nuværende arbejdspres i uændret form vil resultere i øget medarbejderflugt og i værste fald, patientusikkerhed og nedslidning af medarbejderstaben.

Det ønsker vi bestemt ikke.

Tværtimod ønsker vi mere medarbejderindflydelse!

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk