Restaurant Knapp laver den bedste sønderjyske ret

22. august 2016 Sundeved

Søndag dannede det Sønderjyske Hus rammerne for en masse gastronomiske udfoldelser da Destination Sønderjylland i samarbejde med Sønderjyske Fristelser, Sønderborg Kommune, Region Syddanmark og det Sønderjyske Køkken, gennemførte arrangementet Local Cooking.

I løbet af dagen kunne store som små teste egne evner som fødevareproducenter og prøve at lave pølser, brød, marmelade, sylte og filetere fisk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Spejderne demonstrerede også deres evner og frembragte en tre-retters menu over et stormkøkken. Dagen igennem var der en lang række konkurrencer, hvor gæsterne bla. hunne kåre Sønderjyllands bedste spegepølse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Als pølser løb af med sejren.

Senere overtog de professionelle, hvor fire lokale restauranter konkurrerede om at lave Sønderjyllands bedste ret, baseret på lokale råvarer.

Foto: Destinations Sønderjylland.” width=”300″ height=”200″ /> Vinderret. Foto: Destinations Sønderjylland.

De fire restauranter, der havde kvalificeret sig til finalen var Krusmølle, Restaurant Ros, Restaurant Knapp og Tyrstrup Kro.

Et dommerpanel bestående af madhistoriker Inge Adriansen, lokal producent Nelly Riggelsen, Kokken Jens Peter Kolbeck og madskribenten Mikkel Bækgaard bedømte de fire finalister indenfor seks parametre og da pointene blev lagt sammen kunne Restaurant Knapp med kokkene Steen Handler og Daniel Moisen indtage sejrsskamlen.

Deres braiserede svinebryst fra klokkegris opdrættet på Krusmølle og garniture bestående af en syltemixture af Gråsten æbler, løg fra Stolling gartneri og bladselleri, høstede stor ros fra dommerne.

Udover pokalen præmieres vinderen med en profil i næste års Sønderjyllandsmagasin, der forventes på gaden i starten af februar 2017.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover skal de to unge kokke repræsentere Sønderjylland ved den nationale konkurrence, der finder sted ved Århus Foodfestival den 2.-4. september.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...