Rigtigt mange boligejere og virksomheder fyrer for gråspurvene

26. september 2019 REGIONALT

Mindst 225.000 boliger har et energimærke E eller dårligere, viser tal fra Dansk Byggeri. Det kan for eksempel skyldes alt fra dårlig isolering, utætte vinduer til gammelt oliefyr i kælderen. Det er i Region Syddanmark og Region Sjælland, der er flest boliger med et dårligt energimærke.

650.000 bygninger har i dag et energimærke, der ranglister bygningen efter en skala fra A til G, hvor A er et udtryk for, at alt fra isolering til vinduer og udluftning sørger for en energieffektiv bygning, mens G er et udtryk for, at der fyres for gråspurvene, og at omkostningerne til varme og el ligger i den høje ende. Og i netop den kategori er der 225.000 bygninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viser tal fra Dansk Byggeris Energianalyse.

“Det er mere end hver tredje bygning, der har et dårligt energimærke, og som på flere områder trænger til en kærlig hånd både for at spare på energien, men også for at undgå træk og kulde. Det er alligevel en ret stor andel”, siger energipolitisk chef i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen.

I Region Syddanmark er der 62.000 boliger med energimærke E eller dårligere, hvilket svarer til 39 procent af de energimærkede boliger i hele regionen

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det er langt fra alle, der er klar over i hvor dårlig energimæssig stand, deres bolig er. I en rundspørge, som YouGov har foretaget for Dansk Byggeri, er der kun otte procent af boligejerne, der mener, at deres bolig er i energimæssig dårlig stand.

“Når vi ved, at hele 34 procent af vores boliger har et energimærke E eller dårligere, viser det jo tydeligt, at mange fejlvurderer den energimæssige stand af deres bolig. Derfor bør energimærkerne forbedres, så de bliver mere brugervenlige, og udgør en handlingsplan boligejerne kan bruge aktivt igennem hele husets levetid. Der bør ske en digital udvikling af energimærket, og der bør i højere grad inkluderes indeklimafordele. Det vil give en bedre fornemmelse af husets stand end kun et bogstav”, siger Camilla Damsø Pedersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis din bolig har et dårligt energimærke, så er der råd at hente HER på PROJECTZEROs hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...