Ringriderfesten bæres af gamle traditioner

8. juli 2013 Uncategorized

Det er de flere end 100 år gamle traditioner, der gør Ringriderfesten i Sønderborg til noget helt specielt.

Med 500 heste og ryttere og omkring 40.000 besøgende er begivenheden landsdelens største rytter- og folkefest. Det er sommerens helt store begivenhed, og den finder altid sted i dagene omkring den anden weekend i juli.

Adskillige festdeltagere får brug for al koncentration, når de skal ramme udgangen på vej hjem fra fest.

Adskillige festdeltagere får brug for al koncentration, når de skal ramme udgangen på vej hjem fra fest.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det store farverige rytteroptog kan opleves fredag og søndag. Optoget udgår præcis kl. 11.30 fra Sønderborg Slot, og har deltagelse af nationale og internationale marchorkestre, hestetrukne musikvogne og ridende herolder. Optoget snor sig gennem byen og ender på Ringriderpladsen, hvor rytternes prestigefyldte kamp om at blive ringriderkonge- eller dronning foregår. I finalen deltager alle ryttere som har redet fejlfrit gennem galgerne. Finalen finder sted kl. ca. 17.

Efter ringridningen marcherer optoget tilbage til slotspladsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle fire festdage – fredag, lørdag, søndag og mandag – byder på masser af underholdning, børneland, tivoli og musik for alle aldersgrupper. Aften- og nattetimerne er præget af fest og farver i de store danse- og restaurationstelte.

Teltet her bliver rammen om de store arrangementer.

Teltet her bliver rammen om de store arrangementer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et af festens højdepunkter er mandagens herrefrokost med deltagelse af godt 1.400 mænd. Det er landets eneste af sin slags, og statsmænd, ambassadører, politikere og mediekendisser er blandt hovedtalerne.

Til festens traditioner og kvaliteter hører også tattoo med de store marchorkestre, der altid tæller de meget populære og dygtige engelske militærorkestre, byens egen garde – Sønderborg Garden – og andre orkestre fra ind- og udland.

Søndag morgen er der – også helt i tråd med traditionerne – orkestermusik i borgmesterens have. Se billeder fra borgmesterkoncerten 2012:

Artiklen fortsætter under annoncen

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.417490081634895.111966.371861676197736&type=3

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. august 2022 Kultur, Broager

Flot opbakning til underholdningen i parken i Broager

7. august 2022 Kultur

Søndag eftermiddag blev der bakket flot om parkunderholdning i Broager og folk hyggede sig med naboer, familie, venner og alle de andre. Især havde mange af de mindre børn nogle helt forrygende timer, hvor de løb omkring og også fik hoppet i den lille hoppeborg. Det er Broager Erhverv, Broager Kultur, BUI Rock og Broager […]

Læs mere...