Ringriderpladsen: Nu begynder Statsskolen at bygge ny idrætshal

22. januar 2021 Uddannelse

Første spadestik til Statsskolen nye idrætshal, der skal ligge på Ringriderpladsen i Sønderborg, blev taget i dag, fredag, og på grund af restriktionerne var det kun en mindre forsamling, der havde mulighed for at deltage.

På trods af det var der begejstring over byggeprojektet hos alle deltagere.

”På Sønderborg Statsskole fokuserer vi på idræt og det er et fag som alle har, eller kan vælge og det er et stort, men et naturligt skridt for os nu at investere i at få bygget denne hal, hvor vi kan skabe topmoderne forhold for den daglige idrætsundervisning”, siger rektor Ole Kamp Hansen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra august 2021 tilbyder Statsskolen, som noget nyt, eliteidræt på stx. Skolen er også så heldig at der allerede er elever, der er er tilknyttet Team Danmark og Sønderborg Talent Akademi og begge dele er endnu en grund til at bygge en ny hal: Nemlig at der kan tilbydes de talentfulde elever optimale træningsfaciliteter.

”Vi har været utroligt glade for det gode samarbejde, der har været med Sønderborg Kommune, ringriderne og FC Sønderborg. Vi har sammen kunne se perspektiver i at en hal kunne give muligheder for indendørsaktiviteter. Det er noget, der kan komme os alle til gode”, siger Statsskolens rektor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen glæder sig også over, der skal bygges en hal.

”Jeg er glad for at være med her i dag for at tage det første spadestik. Ringriderpladsen er en del af byens og kommunes hjerte. Listen over alle de gode ting, der sker her i løbet af et år, er lang – sport og konkurrencer, musik og teater, er bare nogle af dem. Statsskoles nye hal vil føje uddannelse for både stx- og hf-elever til den liste. Det er et flot bidrag”, siger borgmesteren.

”Det er vigtigt at vi i fællesskab trækker uddannelser til Sønderborg kommune, og at de uddannelser, der er her, har så gode rammer som muligt. Derfor er jeg glad for at Sønderborg Statsskole nu får mulighed for at gøre rammerne for skolens arbejde endnu bedre. Jeg glæder mig også over, at det kan skabe nye muligheder for byens idrætsforeninger”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye hal forventes at være i brug i 2022.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...