SaltPower i Sønderborg har solgt sit første salt-kraftværk

1. marts 2021 Erhverv

SaltPower skaber grøn energi af salt ved at blande ferskvand med saltvand, hvilket skaber ’uorden’, og med den kraft, vandet flytter sig med, kan der udvindes grøn og CO2-neutral energi ved at koble en turbine til.

”SaltPower har arbejdet med teknologien i syv år og har nu et færdigt produkt, som skal sælges i hele verden og vi er stolte af, at vi skal levere det første salt-kraftværk til sommer, så vi kan komme i gang med den kommercielle udvikling af virksomheden”, siger Lars Storm Pedersen, direktør hos SaltPower, der lige nu leder efter videnstunge medarbejdere til den videre rejse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var Jørgen Mads Clausen, der fandt på teknikken og stiftede SaltPower i 2014 og samtidig hyrede Henrik Tækker Madsen, der er ph.d. i osmotiske processer fra Aalborg Universitet i Esbjerg. Netop osmose er den bagvedliggende kraft i processen med at skabe grøn og CO2-neutral energi ved at blande ferskvand og saltvand.

”Gennem to udviklingsprojekter har vi nu fundet det helt rigtige sted at producere saltkraft – nemlig på saltfabrikker, hvor der er vand med en meget høj saltkoncentration. Det øger effekten dramatisk, og vores prøveanlæg hos Dansk Salt i Mariager, kan producere strøm til en konkurrencedygtig pris”, fortæller Lars Storm Pedersen.

SaltPower ser også på muligheden for at etablere et salt-kraftværk ved geotermianlægget i Sønderborg, da der i processen med geotermi benyttes vand med høj saltkoncentration, og dermed kan SaltPower både skabe nye grønne, lokale arbejdspladser og bidrage til den grønne energiproduktion i Sønderborg-området.

”På verdensplan bliver der produceret 300 millioner tons salt om året, og dertil kommer de mange tusinde anlæg rundt omkring i verden, der producerer drikkevand, som har store anlæg, der afsalter vandet, og restproduktet er stærkt koncentreret saltvand, som også kan bruges i et SaltPower anlæg”, forklarer Lars Storm Pedersen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...