Samarbejde: Gråsten-æbler skal også vokse i Vejle

16. maj 2015 Kultur

Gråsten Forum forærede Gråsten-æbletræer til Vejle Kommune, mens stor international turnering i kørestolsbasket gæstede Vejle. Nu skal samarbejdet gro.

Fra venstre: Palle Petersen, Dan Arnløv Jørgensen, Svend Schütt, Stephan Kleinschmidt

Fra venstre: Palle Petersen, Dan Arnløv Jørgensen, Svend Schütt, Stephan Kleinschmidt

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2013 gæstede et stort kørestolsstævne Gråsten og der var gensyn til kørestolsbasket da Nørremarkshallen i Vejle lagde gulv til et stævne i kørestolsbasket med hold fra både Danmark og Tyskland på både topniveau og begynderniveau.

Det var Stephan Kleinschmidt, Formand for Kulturel og Regional Udvikling, som sammen med Svend Schütt, formand for foreningen KGGO, ‘Kørestolbrugere og Gangbesværede i Gråsten og omegn’, der overrakte træerne med en hilsen fra Gråsten Forum. Vejles idræts- og kulturudvalgets formand Dan Arnløv Jørgensen (K) og arrangør Palle Petersen tog imod æbletræer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Gråsten Forum har de sidste år stillet skarpt ind på æblet og vil gøre sig kendt i et stadig større område som hjemby gråstenfor Danmarks Nationalæble. Også Vejle vil satse stort. Her skal handicapidrætten være et nyt samlingspunkt for borgerne, når handicapidrættens hovedstad udvikles. Mit håb er, at kommunerne kan samarbejde om visionerne og sammen indfri potentialet til glæde for borger og turister”, sagde Stephan Kleinschmidt til overrækkelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Æbletræerne skal plantes ved Nørremarkshallen i Vejle. Her skal de være ambassadører for lokalt engagement og gode fælles oplevelser inden for bl.a. fødevarer og handicapidræt.

Inspiration og samarbejdet i Vejle skal nu også bære frugt i Sønderborg Kommune.

“Sønderborg Kommune kan inspireres af Vejle når det gælder om at styrke og forbedre de handicappedes vilkår på de lokale sportsanlæg og være med til at gøre flere handicappede aktive i foreningslivet. Det vil vi tage med os i det videre arbejde”

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...