Samarbejde mellem skoler og foreninger gør flere børn fysisk aktive

3. november 2022 Uddannelse

Projekt Åben skole har til formål at få flere børn og unge til at være mere fysisk aktive og samarbejdet består i, at idrætsforeningerne får mulighed for at tilrettelægge en slags smagsprøve på deres motionsfremmende tilbud i enten de skemalagte idrætstimer eller i SFO-tiden om eftermiddagen.

Som noget nyt er der indgået samarbejde med DGI Sønderjylland fra 2023, for at udbrede projektet endnu mere, og for at bygge bro mellem skoler og foreninger.

”Ensomhed og inaktivitet er en stadig større udfordring, ikke mindst blandt børn og unge. Foreningslivet tilbyder både fællesskab og fysisk aktivitet, hvilket er præcis det rigtig mange har brug for. De mange nedlukninger og restriktioner under Corona har påvirket foreningerne negativt med faldende medlemstal og engagement, og det har om muligt gjort projektet endnu mere relevant. Jeg håber og tror Åben skole projektet kan bidrage til at flere får smag for at gå til noget i fritiden”, siger formand for Sundhedsudvalget Didde Lauritzen i en pressemeddelelse.

”Projektet hedder Åben skole netop fordi skolerne så at sige åbner sig for foreningslivet, og stiller både skoletid, lokaler og potentielt nye medlemmer til rådighed for foreningerne i et kort forløb. Evalueringen viser, at der i årene 2020-2022 blev sat gang i 85 samarbejder, hvilket er langt flere end det vi havde sat som mål, nemlig 45. For mig vidner det om et rigtig stort potentiale og en gensidig interesse og velvilje for et sådant samarbejde. Derfor glæder det mig, at der nu er mulighed for at fortsætte to år mere”, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Jesper Smaling.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Projekt Åben skole giver vores foreninger et udstillingsvindue for deres aktiviteter, hvor en hel skoleklasse ikke bare én gang, men hele tre gange skal prøve kræfter med foreningens aktivitet. Håbet er selvfølgelig, at nogle af eleverne får smag for sportsgrenen, melder sig ind i foreningen og kommer i gang med en fysisk aktivitet”, siger formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab Christel Leiendecker.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk