Sandbjerg Gods åbner for online-foredrag

4. maj 2021 Uddannelse

Sandbjerg Gods netop har genåbnet i det omfang, det er muligt. Som en test prøver vi at køre med et live-streamet foredrag i Offentlige foredrag i Naturvidenskab. Det foregår den 11. maj klokken 19-21 med plads til 25 deltagere.

Når vi når lidt længere frem, håber vi på, at det er en succes og at vi i takt med restriktionerne kan køre flere af dem”, siger direktør Henrik Dalgaard i en pressemeddelelse.

”Vi er meget glade for nu at kunne få alle medarbejdere tilbage på godset. Ingen har været fyret – og vi begynder at åbne for gæster, svarende til de restriktioner, der nu er gældende – og åbner mere og mere”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Omkring år 1500 nævnes Sandbjerggaard første gang og i 1564 overdrog Kong Frederik II en trediedel af den kongelige del af hertugdømmerne til sin bror Hertug Hans den Yngre.

Ved lensafløsningen i 1924 overgik Sandbjerg til fri ejendom, og efter den sidste Reventlows død i 1929 blev Sandbjerg solgt til den københavnske overretssagfører Knud Dahl og hans hustru, Ellen Dahl, født Dinesen, der begge var kendt i Sønderjylland for deres dybe engagement i grænselandets problemer.

Ellen Dahl var – som sin søster, Karen Blixen – kunstnerisk begavet. Efter Knud Dahls død åbnede hun Sandbjerg for kulturpersonligheder og videnskabsmænd, og i 1954 skænkede hun godset til Aarhus Universitet. Ved hendes død i 1959 overtog Aarhus Universitet den fulde dispositionsret over Sandbjerg Gods.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Mød Thomas Vinterberg i FOFs online-studie

18. maj 2021 Kultur

Thomas Vinterberg, der jo nok er én af de mest kendte danskere i disse dage, er gæst hos FOF, hvor alle får mulighed for at være med via FOF Syds online-studie. Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse […]

Læs mere...