SDU: Digital Samtalesalon hjælper unge gennem studievalget

29. april 2020 Uddannelse

Mange unge søger naturligt nok råd og vejledning hos deres forældre, når uddannelsesvalget står for døren.  Men mange forældre føler sig ikke klædt godt på til opgaven, og det kan være svært at sætte rammerne for den gode samtale.

Derfor har Ingeniøruddannelserne ved SDU i samarbejde med Fremtidsfabrik iværksat et nyt initiativ: Den digitale samtalesalon. Konceptet er skræddersyet til at fremme dialogen omkring studievalg imellem dig og din forælder. På samtalesalonen får I inspiration og sjove udfordringer og sætter sammen ord på, hvad der har betydning for netop dit studievalg – og måske får I øje på et par nye perspektiver. Det er gratis at deltage, og samtalen hjælpes på gled af en forfriskning leveret ved døren, skriver SDU.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtalesalonen danner rammen om en fælles oplevelse
Vi mødes på Zoom, hvor en samtaleguide, fører jer igennem spørgsmål, input og inspirationsoplæg. Der veksles mellem korte oplæg i fælles forum og jeres eget samtalerum under fire øjne.

Det handler ikke så meget om at komme i mål med et endeligt valg af en specifik uddannelse. Men det handler om at komme hele vejen rundt om dig og dine fremtidsdrømme og udforske, om der er uopdagede muligheder eller blinde vinkler, der spiller ind i dine overvejelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med samtalesalonen er først og fremmest, at du får et godt afsæt til at træffe et kvalificeret, velinformeret og frit studievalg på baggrund af en åben og undersøgende samtale med den, der kender dig bedst.

Det hele finder sted hjemme hos jer selv på Mors Dag, søndag den 10. maj.

Program
Velkommen – lidt om dagens program, Fremtidsfabrik
Hvorfor skal vi tale om studievalg? Det Tekniske Fakultet, SDU.
Din vej til et personligt studievalg. Inspiration ved erhvervspsykolog og foredragsholder Henrik Leslye

Artiklen fortsætter under annoncen

Om Samtaleguiden
Samtalesalon – parvis break out
Om valg: De næste skridt ved studievejleder Dorte Frølund Kromann
Opsamling og farvel
Efter samtalesalonen har I mulighed for at chatte videre med studievejleder fra Ingeniøruddannelserne, Dorte Frølund Kromann

Samtalesalon om uddannelsesvalg arrangeres af Ingeniøruddannelserne ved Syddansk Universitet i samarbejde med Fremtidsfabrik. Arrangementet er støttet af William Demant Fonden og Mads Clausens Fond. Du kan læse mere om samtalesalonen og tilmelde dig lige her.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...