SDU er i spalterne i anerkendt videnskabeligt magasin indenfor fysik

14. marts 2018 Uddannelse

Mads Clausen Instituttet på SDU Sønderborg er hjemsted for NanoSyd og NanoOptic, hvor der forskes intenst i verdens allermindste byggesten. De to sektioner har nu på samme tid tilkæmpet sig spalteplads i et anerkendt videnskabeligt magasin.

NanoSyd og NanoOptic udmærker ved at drive grundforskning af fineste karat, men når man har sit hovedfokus på grundforskning, så lever man med faren for at blive skudt i skoene, at man bedriver formålsløs forskning, der mest bliver lavet for forskernes egen skyld. Altså at forskerne arbejder på at  blive klogere på et felt, ingen andre er interesserede i.

Intet kunne dog være mere forkert, når det kommer til de to centre. Og det er de seneste forskningsresultater gode eksempler på, skriver SDU i en presssemeddelelse.

Som en lille kuriositet har de to centre nemlig begge erobret spalteplads i seneste udgave af det anerkendte videnskabelige magasin inden for fysik, ‘Reports of Progress in Physics’, med forskellige videnskabelige artikler.

Gældende for begge artikler er, at de dækker over grundforskning med rig anvendelsesmulighed. For selvom lægmand nok kan krølle både tunge og hjerne over titler som ’Diamond like carbon nanocomposites with embedded metallic nanoparticles’ og ’Gradient metasurfaces: a review of fundamentals and applications’, så handler begge videnskabelige artikler om emner, som kan anvendes i den virkelige verden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uddannelse

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...