SDU: Flere kvote 2-ansøgninger til ingeniøruddannelserne

5. april 2019 Uddannelse

SDU Sønderborg har i år modtagetflere ansøgninger til ingeniøruddannelserne gennem kvote 2 end tidligere år.

Sidste år var tallet 124 i år er tallet 164.

“Vi hilser de mange ansøgninger velkomne. Vi er glade for at se, at interessen for vores uddannelsesudbud er stor”, lyder det fra leder af Mads Clausen Instituttet, Horst-Günter Rubahn.

Særlig bevågenhed har de nye elektronikuddannelser på SDU haft, og Horst-Günter Rubahn er glad for, at antallet af ansøgninger ikke blot følger prognoserne, men også ligger en anelse over.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er helt nye uddannelser, og jeg er godt tilfreds med den interesse, vi ser i kvote 2”, siger han.

Stor talentmasse
Uddannelserne blev oprettet i forbindelse med Center for Industriel Elektronik, og at der nu er elektronikuddannelser på alle universitetsniveauer betyder, at to af de største lokomotiver inden for dansk industri, Danfoss og Linak, nu får direkte adgang til en stor talentmasse inden for området. Det samme gælder naturligvis de øvrige elektronikvirksomheder i området.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har et meget attraktivt uddannelsestilbud i Sønderborg og et tæt samarbejde med erhvervslivet i hele regionen”.

Horst-Günter Rubahn glæder sig over, at de nye elektronikuddanneler ikke har modtaget ansøgninger på bekostning af ingeniøruddannelserne i mekatronik.

“Man kunne frygte en form for kannibalisme, så derfor er det glædeligt at se, at vi også her har en markant fremgang i antallet af ansøgninger”.

De unge mennesker, som har søgt ind via kvote 2 skal nu igennem en test, der afgør, om de kommer til at læse på SDU.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Uddannelse, Sønderborg

Sundhedsudvalget har opdateret netværket Ungeliv

9. december 2022 Uddannelse

UngeLiv er en formaliseret netværksstruktur mellem Sønderborg Kommune og samtlige ungdomsuddannelser samt flere andre uddannelsesinstitutioner i kommunen. Netværket har eksisteret i forskellige versioner siden 2007 med det overordnede formål at fremme sundhed og trivsel for unge. Med uddannelsesinstitutionerne som arena hænger arbejdet med sundhed og trivsel tæt sammen med fastholdelse i uddannelse og reduktion af […]

Læs mere...