SDU: Forskning er en god forretning – X-power gavner hele landet

6. april 2019 Uddannelse

SDU Electrical Engineering og Center for Industriel Elektronik, CIE, har fået del i de 31 millioner kroner, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har bevilliget til testcentret, kaldet X-Power.

Centret skal arbejde med effektelektronik. CIE har modtaget fem millioner kroner, som fordeles ligeligt mellem aktiviteter i Sønderborg og Odense.

Forskning er en god forretning, så enkelt kan det siges.

Forskningsmæssige gennembrud inden for alle videnskabelige hovedområder er imidlertid afhængige af forskernes adgang til moderne og avancerede forskningsinfrastrukturer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tænk for eksempel på databankers betydning for genomforskning, målestationers vigtighed for miljøvidenskab eller nødvendigheden af strålefaciliteter og rent-rumsfaciliteter for udviklingen af nye materialer og nanoteknologi.

CIE spiller vigtig rolle

Derfor er det også glædeligt, at staten igennem Uddannelses- og Forskningsministeriet har bevilliget til et nationalt center for pålidelighedstest af effektelektronik, kaldet X-Power. Samarbejde er ledet af Aalborg Universitet med deltagelse af FORCE Technology, DTU, Aarhus Universitet, samt SDU, hvor CIE kommer til at spille en vigtig rolle. Pengene blev bevilliget i november og projektet sat i gang i januar.

Artiklen fortsætter under annoncen

“CIE er et fyrtårn inden for effektelektronik, men det er Aalborg Universitet også. I forbindelse med X-Power samler vi kræfterne. Samtidig samarbejder vi tæt med Christian-Albrechts-Universität zu Kiel (CAU) og en lang række vigtige virksomheder inden for dette område på begge sidder af den Dansk-Tyske grænse”, siger leder af Mads Clausen Instituttet, Horst-Günter Rubahn.

Syddanmark har en ekstraordinær styrkeposition inden for energieffektive teknologier, og særligt omkring Sønderborg er der et stærkt økosystem og stor koncentration af virksomheder. Branchen eksporterer for 34 mia. kroner årligt og er dermed én af de helt tunge drenge inden for dansk eksport.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...