SDU gør klar til den årlige faldskærm-konkurrence

28. november 2021 Uddannelse

Det italienske geni Leonardo da Vinci var en visionær mand, der især på teknikkens område var forud for sin tid. Allerede i 1483 beskrev og tegnede han en faldskærm. I øvrigt en faldskærm, som den britiske eventyrer Adrian Nicholas for 20 år siden beviste, virkede efter hensigten.

I den seneste tid har fysikhold fra stx og htx i Sønderborg og Aabenraa kæmpet med emner som tyngdekraft og luftmodstand, for hvordan er det nu lige, når man skal skabe en faldskærm, der er så let som mulig, men samtidig også stor som mulig – uden at det ud over faldskærmens præcision, skriver SDU

Artiklen fortsætter under annoncen

Eleverne mødes på SDU Sønderborg torsdag den 2. december klokken 10.00-14.00, hvor de sender deres velkonstruerede faldskærme ud i et 12,5 m frit fald inde i Alsion. Fysikklasserne dyster om flotte præmier i de to konkurrencer, hvor præcision, faldtid og forudsigelse af faldtid. Lærerne dyster mod hinanden i konkurrencen om den bedste og flotteste faldskærm.

Det hele skydes i gang med et oplæg fra Mads Stenfatt fra verdens eneste amatør rumprogram Copenhagen Suborbitals, som arbejder på at lave en særlig faldskærm, der skal bringe CS-raketter sikkert til jorden efter en tur i rummet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk Faldskærms Union er også med og giver foredrag om den særlige oplevelse, det er at springe i faldskærm.

Du kan læse mere om eventet her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk