SDU har ansat Thomas Buhl som leder for Center for Industriel Mekanik

12. maj 2020 Uddannelse

Det er lykkedes SDU at hente en kapacitet fra industrien til at stå i spidsen for Center for Industriel Mekanik, CIM. Professor Thomas Buhl har en fortid ved DTU Risø, men kommer fra en stilling hos LM Wind Power.

Tidligere har han bygget et Blade Science Center i Vejle op fra bunden for den indiske vindmøllekoncern Suzlon Energy A/S. Og netop det med at bygge noget op, er noget, som tiltaler Thomas Buhl.

”Drivkraften har altid været at få ting til at lykkedes og jeg trives bedst med at bygge noget op. Jeg forlod universitetsverdenen fordi industrien tilbød mig en unik mulighed for at bygge et center op fra bunden. Du kan sige, at jeg nu vender tilbage fordi jeg nu igen har fået sådan en unik mulighed”, siger Thomas Buhl i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Industrielt samarbejde er essentielt
Med et imponerende CV og en lang række meritter, stod mange døre åbne for Thomas Buhl, men at valget fald på SDU og CIM skyldes, at professoren får mulighed for at arbejde langsigtet.

”I universitetsverdenen kan du arbejde med nye teknologier i 3-5 år. Det kan du ikke i de fleste virksomheder, hvor du arbejder med en meget kortere tidshorisont. I industrien handler det ofte om, at det hele skal være billigere – og helst i morgen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Thomas Buhl fortæller videre, at CIM hviler på tre ben: ingeniøruddannelser på internationalt topniveau, forskning i verdensklasse og industrielle ydelser. Det er målet for Center for Industriel Mekanik at opbygge forskningsfaciliteter og tilknytte en international anerkendt forskergruppe på 30+ medarbejdere frem mod 2030.

”Det er CIM’s opgave at kigge på, hvad industrien har brug for på længere sigt. For eksempel er kunstig intelligens meget oppe i tiden. Jeg kan komme i tanke om 1.000 steder, hvor kunstig intelligens kunne implementeres med det same og få stor effekt, men industrien er ofte tøvende, hvorfor det er universitetets opgave at bevise, at det virker og gå til industrien og præsentere løsningen”, siger Thomas Buhl.

Artiklen fortsætter under annoncen

Thomas Buhl tiltrådte 1. maj 2020.

En appelsin i turbanen
Leder for Mads Clausen Instituttet på SDU, Horst-Günter Rubahn, er i sagens natur også stolt over, at det er lykkedes at tiltrække en kapacitet som professor Thomas Buhl.

”Det er en appelsin i turbanen, at vi har formået at tiltrække en så stærk profil til at stå i spidsen for CIM. Thomas Buhl er den kompetente leder vi har brug for. Han har en meget bred og dyb viden om mekatronik, så det bliver ikke kun virksomheder inden for vindenergi, som kommer til at drage nytte af hans viden og erfaring. Også de omkringliggende, lokale virksomheder får glæde af hans ekspertise,” siger Horst-Günter Rubahn.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk