SDU har fået flere kvote 2-ansøgninger

18. april 2018 Uddannelse

Stakken af ansøgninger er vokset på studiekontoret på SDU’s campus i Sønderborg. Her kan man mærke, at samarbejdet med kommunen og de lokale virksomheder har båret frugt.

“Vi er stolte over de flotte tal. Vi har fået flere kvote 2-ansøgere end forventet. Man kunne frygte, at den nye elektronikuddannelse ville koste på antallet af ansøgere til mekatronik-uddannelsen i Sønderborg, men det har ikke været tilfældet. Vi har stort set status quo på mekatronik-uddannelsen, mens vi har fået 29 ansøgere til den helt nye elektronikuddannelse – det er altså flot, og vi har svært ved at få armene ned”, siger uddannelsesansvarlig Ib Christensen, der kan konstatere, at det bliver nødvendigt at udvide det nye hold af elektronikingeniører.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke alene på ingeniøruddannelsen, der er fremgang. På Europæiske Studier og Erhvervsøkonomi er søgningen steget med henholdsvis 50 og 39 procent. I alt har 225 søgt ind via kvote 2, hvor det er meritter og erfaring frem for karaktergennemsnittet, der er afgørende.

Det svarer til 36 procent flere ansøgninger end på samme tid sidste år.

Målrettet indsats for at tiltrække flere studerende

Netop det at trække studerende til har i en årrække været en prioritet både for SDU og for Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

“For at holde på de videnstunge virksomheder i kommunen, er det nødvendigt, at virksomhederne kan finde kvalificeret arbejdskraft”, siger borgmester Erik Lauritzen:

“Det er fantastisk at høre, at der er kommet så mange ansøgninger. Det viser, at flere har fået øjnene op for, at vi har et spændende studiemiljø, der kan konkurrere med de større byer. Men vi stopper ikke her. Vores mål er at få endnu flere uddannelser og endnu flere studerende til Sønderborg – og vi glæder os til at se de endelige tal for optaget, når anden ansøgningsrunde er ovre”, siger borgmesteren i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De seneste år er der gjort en række tiltag for at bakke SDU og kommunens andre uddannelser op. Blandt andet ved at skabe attraktive rammer for de studerende. Snart står det nye kollegiebyggeri på havnen færdigt, der bygges nyt ungdomshus i “Mejeriet”, og det nye Ungdomsråd har fået en styrket position og råder over egne penge.

Samtidig har Sønderborg Kommune deltaget aktivt i samarbejde med SDU, Danfoss, Linak og Region Syddanmark med at starte den nye uddannelse i Industriel Elektronik op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Disse tiltag udgør til sammen et yderst vigtigt supplement til SDU’s egen rekrutteringsindsats.

“På SDU har vi arbejdet systematisk med rekruttering af nye studerende gennem flere år, og det er dejligt at se arbejdet bære frugt. Vi tror på, at vores indsats lykkes, fordi vi ikke blot markedsfører uddannelserne, men også Sønderborg som by. Her er kommunens opbakning uvurderlig”, siger specialkonsulent Lise Kanstrup fra SDU.

5. juli er der frist for at søge ind via Kvote 1. Her er det karakt

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Sport, Sønderborg

Kom i Humlehøj-hallerne og se Sønderborg Futsal spille mod Aalborg

1. oktober 2022 Sport

Søndag eftermiddag klokken 16:30 møder Sønderborg Futsal Aalborg og det sker i Humlehøj-hallerne. “Jeg håber, at der kommer rigtigt mange og ser kampen. Det er nemlig vigtigt, vi også  får god opbakning i starten af sæsonen”, siger målmand Dennis Skipper. Sønderborg Futsals spillere satser benhårdt på igen at komme til at spille om medaljer. “Hvis […]

Læs mere...