SDU har nu frihed til at lave nye uddannelser

18. december 2014 Uncategorized

Som et af de første danske universiteter er Syddansk Universitet blevet tilkendt en såkaldt positiv institutions-akkreditering. Det er det allerbedte imageskvalitetsstempel en uddannelsesinstitution kan opnå i Danmark, og det betyder større frihed til, hvilke uddannelser universitetet vælger at udbyde.

Normalt skal Akkrediteringsrådet godkende hver enkelt videregående uddannelse, og institutionerne skal levere et omfattende materiale for at få lov til at oprette en ny uddannelse.

Men med blåstemplingen kan Syddansk Universitet nu tage en genvej indenom den til tider langsommelige proces.

Fremover må Syddansk Universitet således udbyde nye uddannelser, hvis universitetet blot kan dokumentere, at arbejdsmarkedet har behov for folk med den pågældende uddannelse, og at behovet i øvrigt ikke kan dækkes af allerede eksisterende uddannelser.

Klik på billedet og køb en god koncertoplevelse - til speciel julepris.

Klik på billedet og køb en god koncertoplevelse – til speciel julepris.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Samfund, Sønderborg

Ingen områder i Sønderborg er tæt på automatisk nedlukning – se tallet for dit område her

16. april 2021 COVID-19

Nye beregninger fra Statens Serum Institut viser, hvad den såkaldte testjusterede incidens er for hver af landets sogne. Et sogn kan blive lukket automatisk ned, hvis det testjusterede incidenstal er på flere end 400 nye smittede per 100.000 indbyggere, at antal af smittede er på mindst 20 personer og at positivprocenten er mindst to procent. […]

Læs mere...