SDU i Alsion er et supergodt sted for kommende iværksættere

13. maj 2019 Uddannelse

De seneste to års vindere af Sønderborg Iværksætterpris er firmaer, som begge er udsprunget fra SDU Sønderborg. Og da Møllerens Fond for to uger siden uddelte bevillinger, så var to ud af tre modtagere fra selv samme sted.

“Det er ikke tilfældigt, men en konsekvens af en lang række initiativer, fortæller Business Developer fra SDU RIO, Ken Holm Thomsen i en pressemeddelelse..

Det pibler frem iværksætterfirmaer på SDU Sønderborg og virksomhederne har så meget kvalitet, at de ikke blot høster anerkendelse, men også priser og fondsmidler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Seneste eksempler er ’Honeybadger Fins’ og ’coduction’, som begge modtog 25.000 kroner fra Møllerens Fond tidligere på måneden. De to upcoming virksomheder laver henholdsvis specialdesignede finner til surfbræt, og en platform, der forbinder udbud og efterspørgsel i metalforarbejdningsindustrien. Sidste år satte studerende fra SDU Sønderborg sig også på to af priserne, da Møllerens Fond delte midler ud.

“Vi har utroligt mange startup-projekter her på Alsion, og i den sammenhæng betyder det meget for de unge mennesker, at andre kan se perspektiverne i deres ideer og det som de går og arbejder med”, fortæller Business Developer fra SDU RIO, Ken Holm Thomsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fleksible fag støtter op om iværksætterdrømme
Specielt uddannelsen ’Innovation & Business’ har vist sig som en sand rugekasse for talentfulde iværksættere. Og det er ikke helt tilfældigt.

“Faget ’Entrepreneurial Training’ er en gave til startups. Vi har stor succes med at blande undervisningen med en lang række ekstra aktiviteter. På den måde kan vi får det hele til at gå op i en højere enhed”, siger Ken Holm Thomsen.

Han fortæller, at selvom de unge studerende skal igennem et fastlagt pensum, så er fagene alligevel så fleksible, at de kan tilpasse de unge iværksættere og på den måde møde dem lige der, hvor de har et behov på et givent tidspunkt i iværksætterprocessen.

Samtidig, så er ekstra tiltag som Start Up Alsion et initiativ, som er sætte skub i iværksætteriet i Sønderborg Kommune. Bag Start Up Alsion innovations- og inkubationsfaciliteter står Erhvervsakademi SydVest, SDU, Sønderborg Vækstråd og Sønderborg Iværksætterservice.

“Her lægger de unge iværksættere utroligt meget tid og kræfter. Og de har virkelig knoklet for det. Det er ikke bare for sjov, de har brugt ufatteligt mange timer udover studiet”, siger Ken Holm Thomsen.

Kan spotte en forretningsmulighed

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at de unge ingeniørstuderende via deres uddannelse får et særligt øje for iværksættermuligheder.

“Jannik Schulte og Anders Rahn Nielsen, som står bag ’Honeybadger Fins’ er egentlig bare et par surferdudes, som kombinerer deres interesse med deres studie. De studerende bag ’coduction’, kunne i forbindelse med et projekt se, at der var et hul i markedet. De spotter et eller andet, og så forfølger de det. Både i forbindelse med aktiviteterne i Start Up Alsion, men også via de studiemuligheder de har på SDU Sønderborg”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Speciale blev til Destilleriet Als
Ken Holm Thomsen nævner også Destilleriet Als, som vandt ”Sønderborg Iværksætter Pris 2018” sidste år. Direktør for destilleriet, Krestian Muusmann, fik ideen til virksomheden i forbindelse med et speciale på uddannelsen ’Innovation & Business’, hvor han skrev om alternative forretningsmodeller i omkostningstunge projekter – destillerier blev brugt som case.

Krestian Muusmann fortæller, at undervisningen på SDU har givet ham kompetencer, der har hjulpet ham med at realisere sin virksomhed.

-“Fordelen ved at tage en uddannelse, der fokuserer på innovation og ledelse er, at du i sikre omgivelser får lov at arbejde med at have et mål, hvor man kan gå den samme proces igennem flere gange på forskellige måder for at nå dertil. Det er et kæmpestort stykke værktøj, du tager med videre”, siger Krestian Muusmann.

Iværksætterarrangement på Alsion
At iværksætteri er et fokusområde på SDU Sønderborg understreges af, at det grænseoverskridende iværksætter-arrangement, ’ConVenture’, lægger vejen forbi Alsion i morgen, tirsdag den 14. maj.

Arrangementet afvikles to gange om året, én gang i Flensborg og én gang på Alsion i Sønderborg. Bag eventet står det tysk-danske initiativ VentureWærft, som er en sammenslutning af Dr. Werner Jackstädt-Zentrum für Unternehmertum und Mittelstand Flensburg, IHK Flensburg, Technologiezentrum Flensburg, Syddansk Universitet og Sønderborg Iværksætter Service.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

Kommunen skal sikre at drikkevandsboringer er pesticidfri

1. december 2021 Politik

Alle kommuner skal gennemgå alle zoner omkring vandboringer inden udgangen af 2022 og sikre, at de friholdes for pesticider. For at nå i mål med dette krav har Teknik- og Miljøudvalget givet forvaltningen lov til at udstede påbud til ejere af jord omkring boringerne. ”Det handler i bund og grund om at beskytte vores drikkevand. […]

Læs mere...