SDU Sønderborg får godkendt diplomingeniøruddannelse i Elektronik

11. januar 2018 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

I december godkendte Uddannelses- og Forskningsministeriet to nye uddannelser i form af en KA og en BA i elektronik, som begge udbydes fra indeværende år på SDU Sønderborg. Torsdag kom så endnu en godkendelse fra Søren Pinds ministerium, nemlig diplomingeniøruddannelsen i elektronik.

Der er mangel på ingeniører i Region Syddanmark. I Sønderborg området alene har en rapport konkluderet, at den omkringliggende industri kommer til at mangle 800 akademikere i 2020, hovedsageligt inden for elektronik, mekatronik og it, skriver SDU i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I december 2017 kunne virksomhederne imidlertid glæde sig over, at SDU Sønderborg fik godkendt to nye uddannelser i form af en KA og en BA i elektronik, og i dag faldt så endnu en appelsin i universitetets turban, da Uddannelses- og Forskningsministeriet også godkendte diplomingeniøruddannelsen i elektronik.

Diplomingeniøruddannelsen er generelt attraktiv for unge mennesker, da den er yderst erhvervsrettet og gør dem klar til arbejdsmarkedet allerede efter tre et halvt år.

“Vi er rigtig, rigtig glade for godkendelsen af diplomingeniøruddannelsen”, siger Henning Andersen, som er uddannelsesdirektør for Det Tekniske Fakultet på SDU.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at begejstringen skyldes, at SDU nu kan tilbyde hele paletten af ingeniøruddannelser inden for elektronik.

“Vi ved af erfaring, at nogle unge er interesserede i diplomingeniøruddannelsen, andre i civilingeniøruddannelsen. Det har vi blandt andet set inden for mekatronik”.

At SDU Sønderborg nu tilbyder elektronikuddannelser på alle universitetsniveauer betyder, at to af de største lokomotiver inden for dansk industri, Danfoss og Linak, nu får direkte adgang til en stor talentmasse inden for området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der forventes følgende optag på diplomingeniøruddannelsen i elektronik:

10 i 2018, 20 i 2019, 25 i 2020, 30 i 2021, 35 i 2022, 40 i 2023, 50 i 2024.

Fra 2025 forventes optaget at stabilisere sig på 60.

 

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...