SDU-studerende blev klogere på betydningen af det tyske valg

13. september Uddannelse

Ambassadør Friis Arne Petersen besøgte tirsdag SDU Sønderborg, hvor han holdt oplæg om det tyske valgår 2017. Frank-Walter Steinmeier blev i februar valgt til forbundspræsident, der har været delstatsvalgt i Saarland, Slesvig-Holsten og Nordrhein-Westfalen og det hele kulminerer med valget til Forbundsdagen d. 24. september.

Ambassadør Friis Arne Petersen. Foto: Ole Kæhler

De kommende valg til Forbundsdagen og delstatsvalgene i Nordrhein-Westfalen og Slesvig-Holsten har stor betydning for Danmark. Kansler Angela Merkel stiller op til Forbundsdagsvalget for fjerde gang. Valget af Martin Schulz som SPDs formand og kanslerkandidat har haft stor effekt i tysk politik, og valgets udfald er mere åbent end det har været længe, skriver SDu i en pressemeddelelse.

Nordrhein-Westfalen er et vigtigt marked for dansk erhvervsliv, herunder det erhvervsmæssige kraftcenter i Ruhr-området. Slesvig-Holsten er ligeledes en politisk vigtig delstat og betydningsfuld handelspartner, der af mange danske virksomheder betragtes som et attraktivt, udvidet hjemmemarked.

Efter et spændende oplæg, var der plads til spørgsmål fra det engagerede publikum, der for en stor dels vedkommende er studerende på SDU Sønderborgs grænseoverskridende studier.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...