SDU-studerende rullede sig ud på Kegnæs

23. april 2018 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

SDU Sønderborg sendte fredag et problemknuserkorps bestående af Hum.- Samf.- og ingeniørstuderende til Kegnæs for at kigge på to lokale virksomheder, nemlig  Als Segway og Sønderby Strand Camping.

De to lokale virksomheder havde som led projektet KOMPAS sagt ja til en Innovations Camp, hvor de studerende med friske og nysgerrige øjne kunne stille skarpt på nogle af de udfordringer, de to virksomheder oplever i hverdagen. Og det blev en begivenhedsdag på Sønderby Strand Camping, hvor de studerende ikke blot prøvede kræfter med deres egen balanceevne på en Segway, men også formåede at holde tungen lige i munden, da de skulle fremlægge deres forslag til øget marketingsaktivitet for de to virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi fik nogle rigtigt gode input fra de studerende. Primært er vi blevet bekræftet i, at de tanker som vi selv har gjort os, det er de rigtige. Nu har vi bare fået en anledning til at tage os sammen til at sætte disse tiltag i værk”, siger Nana Aukschun Nørsøller fra Sønderby Strand Camping i en pressemeddelelse.

De studerende kom bl.a. med forslag om at arrangere temapakker for skoleklasser, lystfiskere og kite-surfere – og i den mere kuriøse afdeling en såkaldt ’Dog Holiday’, hvor de besøgende kunne have fokus på at have deres hund med på ferie. Alt sammen ideer, som skulle medvirke til at lokke turister til Kegnæs uden for højsæsonerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det var et super arrangement, hvor jeg synes vores studerende kom med en række rigtig gode løsningsforslag til de to virksomheder. Det er måde at få ny viden og kompetencer ind i virksomheden. Et par friske øjne kan ændre utroligt meget”, siger virksomhedskonsulent Patrizia Desogus fra SDU Sønderborg.

Hun fortæller videre, at projektet KOMPAS er målrettet små og mellemstore virksomheder. Projektet, som er støttet af EU’s Socialfond og Syddansk Vækstforum tilbyder virksomheder en række kompetenceudviklende aktiviteter, samt tilførsel af ny viden og akademisk arbejdskraft. Det kunne eksempelvis være gennem ansættelse af en højtuddannet kandidat, en ErhvervsPhd, eller som tilfældet på Kegnæs i fredags en simpel workshop.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du eller din virksomhed ønsker at vide mere om KOMPAS, så kan du få yderligere information her.

 

16. april 2024 Samfund, Sønderborg

OMBOLD og kommunen vil favne endnu flere udsatte borgere

16. april 2024 Samfund

Gennem et tre-årigt pilotprojekt, støttet af Den A.P Møllerske Støttefond med seks millioner kroner, vil OMBOLD og DIF i samarbejde med Sønderborg Kommune overføre erfaringerne fra fodbolden til floorball, badminton og løb/gang, så flere udsatte mennesker kan blive en del af idrætsfællesskaber. Selvom fodbolden de sidste par år har givet mange socialt udsatte mennesker i […]

Læs mere...