Seks foreninger skal gøre folkeskoleelever mere sporty

6. juli 2018 Uddannelse

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn og unge er fysisk aktive mindst en time hver dag – fordi det fremmer sundhed, trivsel og indlæring. Og skolereformen som lægger op til, at elever i alle klassetrin skal bevæge sig i mindst tre kvarter i løbet af skoledagen.

”Også her i komunen ønsker vi naturligvis børn, der er sunde og trives og derfor er godt klædt på til at lære noget i timerne. Samtidig ved vi, at vi har utallige foreninger, som tilbyder motion i alle afskygninger. Så hvorfor ikke koble de to ting”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan lydet det fra formanden for Sundhedsudvalget, Helge Larsen – der på vegne af udvalget siger:

”Udvalget har sagt ja til et åben skole-samarbejde, hvor foreninger byder ind på at introducere børnene for forskellige sportsgrene i skoletiden. At være med i en idrætsforening kan give børn og unge rigtig meget. Der er motionen, naturligvis, men der er også fællesskabet og den sociale læring, som ligger i at være en del af et hold: Man har et ansvar over for resten af holdet i forhold til at møde op og gøre sit bedste. De værdier vil vi gerne introducere børnene for sammen med motionen – og derfor er det glædeligt, at seks foreninger foreløbig har budt ind på at være med”, siger Helge Larsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningerne kommer på skolerne og introducerer børnene for den sport, foreningen tilbyder, og foreningen kan så søge om støtte til udstyr og kompensation til instruktører. De seks foreninger, der foreløbig har tilbudt sig, er Sønderborg Volleyball Klub, Sønderborg Tennisklub, Sønderborg Roklub, Dybbøl Badminton, Sønderborg Squash Klub og Orienteringsklubben Syd.

Foreningerne får et beløb pr. time for hver person, der er med til at undersvise i idræt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 Broager, Erhverv

Broager-borger vil ha’ Sønderborg Fjernvarme til at varme Broager op

26. september 2022 Broager

Svend Brolund, som er flyttet til Broager for omkring et år siden, vil meget gerne have, at det er fra Sønderborg, der bliver sendt varme til boligerne i Broager, fordi fjernvarmepriserne i Sønderborg er lavere end de er i Broager. “Jeg har oprettet Facebooksiden ‘Fjernvarme til Broager fra Sønderborg‘ og målet med den er at […]

Læs mere...