Selvom Store Bededag bliver skoledag skal det årlige timetal fastholdes

7. marts 2023 Uddannelse
Ahlmann-skolen. Bachs FOTO
Ahlmann-skolen. Bachs FOTO

I et skoleår med 200 skoledage giver det en arbejdsuge på 30 timer for eleverne i indskolingen, 33 timer på mellemtrinnet, og 35 timer i udskolingen. Elever i  7.-9. klasse skal  have 1400 timer i løbet af et skoleår. For  de ældste elever er der tale om et fast timetal, og eleverne må derfor hverken have flere eller færre timer på et skoleår end de 1400 timer. Det oplyser Undervisningsministeriet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra 2024 kommer der en ekstra skoledag, når Store Bededag ikke længere skal være helligdag.

Kommunerne kan ifølge Undervisningsministeriet for eksempel vælge at operere med flere skoledage end normalt, hvorved dagene hver især kan blive lidt kortere.

I Sønderborg Kommune har Børne- og Uddannelsesudvalget endnu ikke talt om, hvordan aflysningen af Store Bededag skal håndteres i folkeskolerne.

”Fordi den nye lov om Store Bededag er vedtaget for nylig og først træder i kraft i 2024, har hverken forvaltning eller udvalget haft mulighed for at forholde sig til konsekvenserne af den endnu. Så jeg kan desværre ikke svare konkret på spørgsmålet om, hvad vi vil gøre”, siger formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Jesper Smaling, til SønderborgNYT.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk