Senso Unico: Italiensk for begyndere – og for øvede

9. september 2019 Uddannelse

I Perlegade 51 – det flotte gamle, røde hus, har Charlotte Jagd sin lille ‘sprogvirksomhed’, hvor hun underviser i italiensk. Undervisningen er både for de, der er øvede, og for de, der ikke kan ét eneste ord på italiensk – og desuden er der mulighed for privatundervisning, hvor kursisten er alene eller sammen med en mere.

“Det er fire-fem år siden jeg kom til Sønderborg og begyndte at undervise i italiensk på aftenskolehold”, siger Charlotte Jagd til SønderborgNYT.

Hun har boet i Firenze seks år og har fået rigtigt meget italiensk med i sin rygsæk.

De store hold, som Charlotte Jagd stod med på aftenskolen, passede ikke rigtigt med, hvordan hun allerhelst ville undervise. Derfor har hun åbnet sin egen Senco Unico, som ‘sprogvirksomheden’ hedder.

“Når jeg underviser, så er det på små hold, så jeg er sikker på, at de alle får noget med sig hjem fra hver lektion. Jeg gør også rigtigt meget ud af, at kursisterne får Italien ind under huden”, siger Charlotte Jagd.

Lokalerne er som dem, hendes kusister kommer til at se, når de en dag tager til Italien.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De tager måske med Alsie Express og Gislev Rejser. Det er jo ret fantastisk, at mine kursister kan køre til lufthavnen, sætte sig i et fly og stå ud igen i Italien”, siger Charlotte Jagd og tilføjer, at kan man bare lidt italiensk, så er italienerne meget mere imødekommende.

“Jeg har italiensk vin i reolen, italienske aviser og postkort og møblerne er som dem, der står i italienske hjem. Altså ret tunge”, siger underviseren.

“Alle sanser kommer i brug, når der hygges i pauserne i de italienske omgivelser”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dejligt job

Charlotte Jagd synes, det er herligt at undervise.

“Det er altid fascinerende at opleve, kursisterne hurtigt fanger sproget og det er imponerende, hvor meget de gør for at lære”.

Senso Unico har også kurser, hvor deltagerne spiser sammen og snakker hen over maden.

“Til de arrangementer taler jeg kun italiensk og det lykkes altid deltagerne at fange mange af de ting, som er gode at kunne, når man skal på ferie i Italien”.

Læs mere om Senso Unico HER på LINKET

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...