SF: Borgerne skal kunne sætte beslutningsforslag på byrådets dagsorden

13. juni 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådskandidat Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Et ellers sympatisk forslag fra Fælleslisten om tidlig borgerinddragelse ved udarbejdelse af lokalplaner, er blevet skudt ned af både venstre og Socialdemokratiet.

Det synes vi i SF er en skam.

For os er borgernes involvering i kommunens ve og vel livsnerven i et levende demokrati.

Som sande demokrater, mener vi derfor i SF, at borgerne skal have mulighed for at sætte for dem vigtige sager på byrådets dagsorden, så politikernes argumentation og stillingstagen bliver taget i al offentlighed og ikke bag lukkede døre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desværre manglede SF ganske få stemmer fra at komme i byrådet ved sidste valg, men hvis SF igen opnår valg til byrådet, vil vi fremsætte et forslag om, at borgerne via borgmesteren kan sætte en sag til beslutning på byrådets dagsorden.

Borgerne kan ikke ifølge styrelsesloven direkte sætte en sag på byrådets dagsorden, men borgmesteren kan. SF’s forslag vil forpligtige borgmesteren til at sætte en sag til behandling på byrådets dagsorden, hvis for eksempel to procent af de stemmeberettigede i kommunen med deres underskrift tilkendegiver et ønske herom.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det giver borgernes direkte indflydelse på den politiske dagsorden, også mellem valgene, og vil efter SF mening være en tiltrængt fornyelse og udvidelse af vores kommunale demokrati.

Vi kan i SF ikke forestille os, at sande demokrater kan have noget imod det.

 

 

21. juli 2024 Kultur, Gråsten

Se hvem der vandt cykelringridningen

21. juli 2024 Kultur

I en spændende finale i cykelringridningen lykkedes det igen Frederik Havkær at køre sejren i hus og han vandt en flot cykel. På en flot andenplads er Jeppe Baum og Emilia Svendgaard blev nummer tre. Alle cykelringridere fik en præmie. Her er der billeder fra cykelringridningen.

Læs mere...