SF går til valg med Jørgen Jørgensen og tre mærkesager

17. april 2021 KV21

På SF’s generalforsamling forleden vedtog man en række mærkesager, som skal udgøre substansen i det valggrundlag partiet går til kommunalvalg på i november.

Især har tre områder høj prioritet for SF.

I valggrundlaget står børn- og ungeområdet højt. Her gælder det minimumsnormeringer i daginstitutioner og fokus på børns udvikling og læring af et veluddannet personale, skriver den lokale partiforening i en pressemeddelelse.

For SF er folkeskolen vigtig.

SF ønsker et opgør med den pædagogiske spændetrøje som Folketinget de senere år har spundet folkeskolen ind i. Derfor vil partiet have dels et klasseloft på 24 elever, øget brug af muligheden for kortere skoledage med brug af 2-lærerordningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og så skal vi give langt mere frihed til børn og ansatte i folkeskolerne. Og mere frihed til ledelse og skolebestyrelse i tilrettelægning af undervisning og skabelse af en spændende skole.

Men SF ønsker også langt mere fokus på at integrationen ikke bliver en spareøvelse. Det er af afgørende vigtighed med den rette hjælp til handicappede børn, og børn med særlige behov.

Høj prioritet tillægger SF også en værdig ældre pleje og et ordentligt arbejdsmiljø for de ansatte, herunder et opgør med den personalepolitiske ‘svingdør’, som hersker i ældreplejen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det tredje af de højt prioriterede områder er den grønne dagsorden.

SF bakker 100 procent op om ProjectZero-visionen. Men grøn politik er mere end CO2-reduktion. En øget kommunal indsat for at sikre rent drikkevand er vigtigt.

En større kommunal indsat for at værne om biodiversitet for eksempel ved at plante mere urørt skov på lavbundsjorde er for SF også påkrævet.

Generalforsamlingen sluttede af med at vælge Jørgen Jørgensen som partiets spidskandidat til det kommende kommunalvalg i november. Samtidig gav forsamlingen fuld opbakning og støtte til John Hyrup Jensens kandidatur til regionsvalget, der også finder sted i november.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...