SF- og Venstre-kandidater på besøg hos Sønderborg Kraftvarme

22. september 2022 Politik
Pressefoto
Pressefoto

Priserne stiger, og danskernes bekymring over regningerne stiger i takt. Derfor havde to folketingskandidater, Chris Preuss fra Venstre og Nanna Bonde fra Socialistisk Folkeparti, inviteret sig selv på besøg hos Sønderborg Kraftvarme og Tønder Fjernvarme for at blive klogere på fjernvarmen og de stigende priser.

”For mig er det afgørende at komme ud til virksomhederne og blive inspireret til, hvordan vi fra Folketingets side bedst kan bekæmpe de stigende priser og hjælpe danskerne med en presset privatøkonomi. Vi skal have danskerne sikkert gennem energi-krisen”, siger Chris Preuss, der stiller op i Sønderborg, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er afgørende, at vi får naturgassen ud af varmeforsyningen og sikrer en udbygning af fjernvarmen. Det er godt for klimaet og ikke mindst for danskernes pengepung i en tid med stigende el- og gaspriser. Derfor var det i den grad spændende at besøge de to fjernvarmeværker og få inputs, som jeg forhåbentlig får muligheden for at trække med ind på Christiansborg”, siger Nanna Bonde, der stiller op for SF i Sønderjylland.

Turen startede hos Tønder Fjernvarme, hvor direktør Lars Rytter viste de to folketingskandidater flis-, gas- og elkedler. Derudover fortalte han om udfordringerne ved de generelle prisstigninger, og hvor der lægges rør i jorden til fjernvarme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden gik turen til Sønderborg Kraftvarme, der med sit store kraftvarmeværk forsyner borgerne på egnen med både el og strøm. Det var et møde, der vakte begejstring både hos kandidater og direktør Erik Wolff, der med glæde viste faciliteterne frem og fortalte om, hvordan det er at levere grøn varme til Sønderborg.

“Min vigtigste mærkesag er, at vi får bekæmpet de stigende priser for danskerne. Her har vi brug for en ny regering, som ikke kun foreslår at udskyde de kæmpe regninger, som danskerne modtager. I stedet skal vi banke elafgiften i bund, skrue ned for tarifferne til glæde for både virksomheder og forbrugere”, siger Chris Preuss.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2022 Uddannelse, Sydals

Elev fra Mommark Handelskostskole hædret med Fagprøveprisen 2022

3. oktober 2022 Uddannelse

Fredag blev de bedste elever inden for dansk handel hædret ved Fagprøveprisen 2022 på Børsen i København. Blandt prismodtagerne var Ceciliea Poulsen, udlært hos PensoPay, som fik en flot andenplads blandt eleverne på handelsuddannelsen og 20.000 kr. Med for at overvære prisoverrækkelsen var Ceciliea Poulsens underviser, Mona Læssøe Rask, fra Mommark Handelskostskole. Hvert år laver […]

Læs mere...