SF vil ikke følge ministeriet og give STU-elever valgmuligheder

7. august 2017 KV2017

Jørgen Jørgensen, byrådskandidat for SF, skriver:

Skal ideologi og interessepolitik nu smadre det unikke skoletilbud, som Sønderborg gennem de senere år har fået etableret til unge med særlige behov? Noget tyder på det. Med de udtalelser, som formand for Børne- og uddannelsesudvalget, Erik Lorenzen fra Fælleslisten fremsætter til SønderborgNyt, om at penge skal følge eleverne, så de kan få flere valgmuligheder, ser det sådan ud. På bedste liberalistisk vis bliver det så markedet og det billigste tilbud, der kommer til at bestemme de unge sårbare menneskers ungdomsuddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke rimeligt at STU uddannelsen for disse unge bliver kastebold i et politisk ideologisk interesse spil.

STU, som er en forkortelse for Særlig Tilrettelagt Uddannelse, er for unge mellem 18 og 25, der ikke kan tage en normal ungdomsuddannelse uden socialpædagogisk hjælp og støtte. I forrige valgperiode oprettede byrådet på initiativ af SF STU-Sønderborg. En uddannelse skræddersyet til de forskelligartede særlige behov denne gruppe har.

En uddannelse forankret i lokalmiljøet, som gav mulighed for både praktikforløb, fritidsinteresse og en bolig, med henblik på at den unge med særlige behov, kunne får en tilknytning til arbejdsmarkedet, og med et aktivt og trygt socialt netværk i voksentilværelsen. Tæt på familie og venner.

STU-Sønderborg blev skabt under voldsom protest af foreningen Ligeværd, der har deres eget netværk af skoler og opholdssteder rundt omkring i landet, og som derfor ser kommunale STU-uddannelser som en trussel. Derfor er den lokale formand for Ligeværd, Jørn Thrane, da også glad for at hans lobbyistvirksomhed omsider bærer frugt.

Forhåbentlig er der besindige kræfter i byrådet, der vil forhindre dette ideologiske og interessebårne felttog mod en velfungerende STU uddannelse i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...