Skal de store elever i skole så er der plads til dem

6. maj 2020 Uddannelse

Står det til regeringen skal butikker, restauranter og cafeer have lov at genåbne efter 10. maj. Samtidig skal også de store elever tilbage i skole.

Sådan lyder det fra statsminister Mette Frederiksen efter, at hun onsdag har modtaget både sundhedsfaglige og samfundsøkonomiske vurderinger af forskellige genåbningsscenarier.

“På baggrund af de foreløbige ønsker fra partierne vil det være regeringens forslag, at vi med fase 2 blandt andet genåbner hele detailhandelen, herunder storcentre, at restauranter og cafeer kan begynde at åbne igen og at de store skolebørn får mulighed for at få mere af deres hverdag tilbage – også selvom der måske ikke bliver tale om en fuld skolegang”, siger statsministeren i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Afstandskravet gør, at der skal findes ekstra lokaler til skoleeleverne.

“Vi er i gang med at gennemgå hver enkelt af kommuneskolerne for at se, hvad der bruges af ekstra lokaler. Nogle skoler får – på grund af afstandskravet med to meter mellem eleverne i klasserne – brug for ekstra plads, mens andre ikke gør”, siger direktør Carsten Lund fra Børne- og Uddannelsesforvaltningen.

“Vi er både spændte på, om de store elever skal i skole og på, hvilke regler, der skal følges”, siger Carsten Lund til SønderborgNYT og tilføjer, at forvaltningen naturligvis vil sikre, at myndighedernes anbefalinger bliver fulgt.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid!

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk