Skolebørn er glade for at møde vennerne igen

15. april 2020 Uddannelse

Skoleleder Michael Torp brugte en del af sin onsdag formiddag på at gå omkring på Ahlmann-Skolen og se efter, om de mange ‘køreplaner’ der er lavet op til skolestart, holder.

“Hver klasse skal gå bestemte veje til skolegården, så eleverne ikke mødes med andre på gangene”, siger Michael Torp til SønderborgNYT. Rigtigt mange steder står der håndsprit klar.

“Vi har instrueret eleverne i at bruge sprit”, siger skolelederen, som synes, at det er dejligt og også lidt bøvlet at åbne skolen for en del af eleverne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er dejligt, der er liv på skolen – og Corona-reglerne gør det lidt bøvlet. Men sådan er dét”.

Privatskolen Als har delt klasserne

På Privatskolen Als er klasserne delt i to, så læreren skal undervise i to lokaler.

“Det er for at vi kan holde to meters afstand mellem eleverne, når der undervises”, siger privatskoleleder Morten Asmussen til SønderborgNYT.

Ligesom på Ahlmann-Skolen er der givet en grundig vejledning i at vaske hænder og bruge håndsprit. Og der er også udgange og ruter, som hver klasse skal benytte.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Forældre afleverer børn på fortovet udenfor skolen og går over på den anden side af vejen og vinker farvel, så der ikke samles for mange på ét sted”, siger privatskolelederen.

“Selvfølgelig er der forældre, der blev bekymrede, da de hørte, at deres barn skulle i skole igen. Men vi forklarede dem om alt det, som vi gør for at passe på hinanden og det gav tryghed”, siger Morten Asmussen. Alle elever – på nær en, der er sygemeldt – og ikke med corona – er mødt.

En enkelt klasse på skolen er ikke delt op, fordi de har et lokale, hvor alle kan være og alligevel holde afstand.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og her startede vi med en lille film, der viste grundig håndvask. midt i filmen spurgte en elev, om de ikke snart skulle i gang med at lave noget”, siger klasselæreren i et frikvarter, mens hun tørrede borde af. Hygiejne er topprioriteret.

Elever på både Ahlmann-Skolen og Privatskolen Als var rigtigt glade for at begynde på skolegangen.

“Det er rigtigt dejligt at møde alle de andre igen”, siger børnene begge steder.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2022 Frivillige

Børneland efterlyser frivillige hjælpere

16. maj 2022 Frivillige

Der skal bruges mange hjælpere i Børneland, og det er fedt at være hjælper, skriver Ringriderfesten. Som hjælper får du gratis adgang til Ringriderpladsen alle dage, sponsortøj og fuld forplejning. Hjælper man med minimum to korte vagter eller én lang vagt i Børneland, inviteres man med til den store hjælperfest. Årets hjælperfest er koncert i […]

Læs mere...